Pasangan ‘Pelangi’ Umum Bakal Timang Anak, Jangka Kelahiran bulan 3 Depan

Pasangan transgender India mengejutkan ramai apabila berkongsi ‘khabar gembira’ kepada semua menerusi Instagram dengan memaklumkan bakal menimang cahaya mata pertama bulan depan.

Suami yang hamil ye!

Ziya Paval berkongsi berita tersebut di media sosial apabila ‘suaminya’ sedang sarat hamil dan bakal melahirkan tidak lama lagi.

Menerusi laporan dari India Today, Zahhad merupakan lelaki transgender yang pertama hamil di India. Dia yang bertugas sebagai akuantan mengakui teruja dengan kehamilan tersebut.

Masing2 tukar jantina

Sebenarnya, pasangan yang sudah menukar jantina masing-masing itu pernah merancang untuk mengambil anak angkat namun permohonan mereka ditolak memandangkan mereka adalah transgender.

Disebabkan itu, mereka merancang untuk mendapatkan anak secara biologi kerana bagaimana cara sekalipun Zahhad adalah seorang wanita dan mempunyai rahim.

Sepasukan doktor dari Kolej Perubatan Kozhikode mengesahkan tiada sebarang cabaran fizikal yang dihadapi mereka untuk mendapat zuriat kerana kedua-duanya menjalani transformasi jantina.

Zahhad telah dilahirkan sebagai wanita sebelum menukar jantina menjadi lelaki, manakala ‘isterinya’ adalah lelaki yang merubah penampilan menjadi wanita.

Sumber: India Today

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*