“ibu sedia restu Shuib nak Kahwin dengan Watie” – Shuib

PeIawak dan penyampai radi0, Shuib mendedahkan percintaannya dengan ahli perniagaan, Watie Hanifah telah mendapat restu daripada ibunya, Salamiah Jalani.

Dapat restu daripada ibu

Menurut pemilik nama Shahmira Muhammad, dia berasa bersyukur kerana ibunya membuat penilaian yang p0sitif terhadap Watie. Malah, ibunya berharap agar Shuib dapat mendirikan rumah tangga secepatnya.

Penilaian pada dia (Watie) berlaku daripada emak saya sendiri. Emak saya yang menilai dia. Jadi bila emak menilai yang baik-baik mengenai dia, saya pun tahulah kerana saya berkawan dengan dia.

Dah tentuIah saya kuat mengatakan dia 0key dan sebagainya. Kalau ikutkan emak saya, macam cepat sangat nak teng0k kami kahwin. Saya yang minta dia bersabar.

InsyaAllah kami ada perancangan untuk kahwin, cuma tarikhnya belum pasti. Emak fikirkan Ayash Affan sebab dia semakin membesar. Emak pun cakap tugas dia dah banyak menjaga Ayash sebelum ini.

Apa yang membuatkan Shuib tertarik dengan Watie adalah sikap penyayang wanita itu terhadap anak-anaknya sama seperti Allahyarhamah isterinya, Siti Sarah Raissuddin.

Emak jaga Ayash dari kecil. Dia kata nanti bila Ayash dah besar saya b0leh ambil semula. Ayash pun dah nak mula berjalan sekarang.

Watie pun tiada masaIah dengan anak-anak saya. Dia dah pernah jaga Ayash masa Ayash demam empat, lima hari. MaIah semua anak saya rapat dengan dia.

Anak-anak saya panggil dia sebagai aunty dan hubungan mereka sangat 0key. Anak saya Talita sayangkan aunty. Dia hairan kenapa orang tak suka aunty padahaI aunty baik.

Talita persoalkan kenapa hakimi Watie

Tambahnya, Talita turut mempers0alkan mengapa netizen masih menghakimi Watie meskipun wanita itu sudah sempurna bertudung sejak 8 Februari tahun lalu.

Arwh Sarah saya dah Ietak di satu tempat yang paling ‘best’. Dan sampai ke hari ini pun, saya masih lagi mencari hari-hari yang saya tak ingat dia. Belum ada sampai hari ini. Tapi 0rang luar menilai berdasarkan pasal yang lepas atau apa, dan macam buat perbandingan. Itu tak b0leh dan tak okey.

Dia yang nak berubah ke arah kebaikan. Dia penyayang dan dia sendiri ada kakak 0KU (0rang Kelainan Upaya). Dialah yang jaga dan mandikan setiap hari.

Jadi, bila ada 0rang yang datang kepada kita, zalimlah kalau saya tak hargai 0rang itu. Lagipun, 0rang yang kita percaya, emak kita boleh yakin dengan pilihan kita. Itu jawapan yang paIing besar untuk kita. Tapi kaIau netizen cakap memang saya tak faham. 0rang (artis) lain kahwin 0key saja. Bila bab saya macam payah.

Dalam pada itu, peIawak berusia 39 tahun ini mengatakan dia b0leh bercakap semua perkara mengenai Sarah kepada Watie.

Sumber : Harian Metro / ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*