“bersyukur dapat bantu urus jenazah yang sudah hampir setahun di peti mayat” – NoorKhiriah

Tiada yang Iebih menggembirakan buat pelak0n, Noorkhiriah apabiIa dapat menunaikan fardu kifayah dengan menguruskan jn4zah secara percuma diusahakan bersama suami, Azfaizul Ahtan di bawah Pertubuhan Amal Nur by Khiriah.

Biarpun pernah memberitahu hanya membantu dari segi aspek perk0ngsian dan hebatan melalui Iaman Instagram, ia tetap sifat terpuji kerana memudahkan urusan sese0rang.

Bantu urus 3 jn4zah tanpa waris

Terbaharu, pelak0n drama Nur ini berk0ngsi di laman Instagram miliknya dengan memaklumkan pertubuhan amaI diusahanya berjaya menguruskan tiga jn4zah tanpa waris yang dibiarkan hampir setahun dalam peti my4t.

Dalam pada itu, Noorkhiriah meIuahkan kesyukuran kerana suaminya dan pasukan kerja dari pertubuhan amaI berkenaan selamat menguruskan jn4zah pada pagi tadi.

“Tiga jn4zah tanpa waris, hampir setahun dalam peti my4t selesai diuruskan siang tadi.

“Alhamdulillah, sem0ga Allah membalas jasa baik kalian,”tulisnya.

Rasa puas bila teng0k muka suami dapat bantu uruskan jn4zah

Dalam pada itu, pemilik nama Noorkhiriah Ahmad Shapie meIuahkan rasa ser0nok dan puas apabila dapat melihat air muka suaminya kerana dapat membantu menguruskan jn4zah.

“MasyaAllah, ser0nok tengok muka cik suami (di akhir video). Puas dapat membantu, sayang papa,”ucapnya.

M0ga dipermudahkan urusan, besar ganjaran buat kalian..

Perk0ngsian itu mendapat pelbagai reaksi di kaIangan warganet di mana rata-rata warganet berterima kasih dan mend0akan agar urusan pertubuhan amal diusahakan oleh Noorkhiriah dan suami dipermudahkan.

Simpan nomb0r ini andai terjadi kem4tian

Di kesemp4tan itu, Noorkhiriah meninggalkan n0mbor telefon di ruangan k0men sekiranya orang ramai memerlukan perkhidmatan pengurusan jn4zah secara percuma.

Terdahulu, Noorkhiriah pernah memakIumkan kerja amal itu dilakukan bagi membuatkan dirinya terus istiqamah dan mengingati kem4tian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17)

Sumber: Instagram @khiriah17 / ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*