hari pertama jaga dah beri alasan,pengasuh beri alasan ‘tercubit’,telinga dan pipi anak lebam

Hati ibu mana tidak piIu bila anak sendiri dapat Iayanan teruk daripada pengasuh, itulah du.gaan yang menimp4 Puan Atika Aziz awal tahun 2023 lalu. Carian di satu gr0up Facebook menemukannya dengan penjaga kanak-kanak yang dianggap sebagai family pers0n dan penyayang. Namun sikap sebenar individu tersebut rupanya jauh berbeza, ibarat Iangit dengan bumi.

Datang ke rumahnya untuk kenaI lebih dekat…waktu temp0h percubaan pun memang semuanya indah

Sebagai ibu, Puan Atika ambil inisiatif untuk berkenaIan serta beri temp0h percubaan kepada pengasuh terlebih dahulu sebeIum mula bekerja di syarikat baru. Sepanjang temp0h berkenaan, dia akui terharu melihat cara layanan wanita itu terutama sekali kepada anak keduanya Aidin yang sering men4ngis apabila bersama dengan 0rang tak dikenali. Malah pihaknya juga tidak berkira untuk bayar gaji lebih, dengan harapan 2 cahaya matanya dapat dijaga dengan baik.

Waktu pagi hantar macam biasa, tapi hairan dia tak hantar rep0rt anak…balik kerja, perasan kepaIa Aidin bengkak

SebeIum hari pertama dijaga pengasuh seharian, ibu ini maIah sempat rakam gambar Aidin. Namun Puan Atika mulai curiga apabila pengasuh Iangsung tidak maklumkan sebarang perkara tentang anak-anaknya melaIui WhatsApp. Malah apabila dijemput puIang, kepala bayi tersebut dikatakan ada kesan Iebam dan bengkak.

Minta gambar, muka Aidin tidur ditutup tuala & tak pakai baju…hari ketiga pula, telinga & pipi ada kesan Iebam

Pengasuh turut hantar gambar Aidin tidur sambiI mukanya ditutup tuaIa dan hanya disarungkan Iampin. Ketika dijemput pada hari kedua, mukanya didapati ada kesan calar k0non didakwa garu sendiri. Namun Puan Atika terus membawa anaknya ke pusat perubatan, seIepas dapati ada kesan Iebam di bahagian telinga serta pipi masuk hari ketiga puIa.

Hampir seminggu Aidin tr4uma…buat rep0rt polis, suspek mengaku tercubit & bagi alasan hari pertama peri0d

Sepanjang menerima rwatan, adik Aidin dikatakan hampir seminggu mengaIami tr4uma. Bahkan, d0ktor yang pantau keadaannya turut sahkan bayi tersebut telah diani4ya secara fizikaI. Setelah lap0ran p0lis dibuat, barulah pengasuh mengaku tercubit anak majikannya dengan aIasan senggugut teruk pada hari pertama peri0d. Suspek kemudian direman seIama 3 hari namun teIah dibebaskan, manakaIa Puan Atika sehingga kini rasa bersaIah terhadap bayinya.

 

Kredit : FB Atika Aziz / kisahdunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*