“tiada rezeki” – Nurul Izzah sedih keguguran anak ke-4,semoga terus tabah dan sabar,Allah ada ‘plan’ lebih baik nanti

Bekas ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar berk0ngsi berita se.dih berhubung pemrgian bayi di dalam kandungannya kepada umum.

Khabar se.dih itu diumumkan oleh Nurul Izzah yang juga anak sulung Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail menerusi laman Instagram.

Daiam hantaran tersebut, Nurul Izzah turut berk0ngsi gambarnya memeIuk ibu dan bapanya dengan mengatakan mungkin itu kali pertama mereka berpeIukan.

“Sejak 19 N0vember 2022, mungkin inilah kali pertama kami berpeIukan. Terlalu banyak yang telah kami lalui bersama.

“Selesai berkempen, semp4t pula menjngkiti C0vld-19 buat kali kedua, mendapat berita kami mengandung anak keempat,”tulisnya.

Meskipun Nurul Izzah sedih dengan pemrgian bayi dalam kandungannya, beliau tetap memanjatkan kesyukuran kepada Allah SWT dengan rezeki yang diberikan walaupun bersifat sementara.

“Saya terfikir tentang semua wanita yang melalui epis0d serta pengaIaman yang sama, walau jaIur individunya berbeza.

“Ungkapan mensyukuri nikmat, kata-kata indah untuk Yang Maha Esa diucapkan walau mengaIir air mata kerana kita hanyalah insan kerdil.

“Insan yang Iemah dengan perasaan, hati, mem0ri dan pengalaman,”luahnya.

Dalam pada itu, beliau mend0akan semua orang yang berada di luar sana yang pernah merasai kehiIangan supaya kekal tabah dan kuat.

Katanya lagi, pr0ses penyembuhan merupakan suatu perjalanan dan sekiranya memerlukan sedikit masa untuk bernfas, jadi lakukan sahaja sebelum masuk ke bab seterusnya dalam kehidupan baharu.

Terdahulu, media melap0rkan Nurul Izzah melangsungkan pernikahan dengan se0rang penyelidik Khazanah Research Institute, Yin Shao Loong yang diadakan secara sederhana.

Salam takziah, m0ga terus kuat

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet yang turut bersimpati dengan nasib menimpa Nurul Izzah dan suami atas kehilangan bayi dalam kandungan.

Sumber: Instagram @n_izzah / borakdaily

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*