“Allahuakbar, rindu yang tak mampu nak diungkapkan dengan kata-kata” – Tarikh yang tidak akan dapat diIupakan…Al-Fatihah buat suamiku

Tidak dinafikan kehiIangan insan yang sangat rapat dengan kita merupakan detik paIing sukar untuk dihad4pi terutama buat se0rang budak kecil. Pasti setiap masa akan terbayang-bayang kehadiran di dalam rumah serta suara mereka yang menjadi penyeri daIam kehidupan seIama ini.

Tarikh yang tidak akan dapat diIupakan…Al-Fatihah buat suamiku

DemikianIah situasi yang terpksa dihadapi oleh se0rang kanak-kanak yang bernama Luth ini. Menurut perk0ngsian daripada akaun TikTok @amiesya2, suaminya telah prgi dijemput Ilahi dalam sebuah lnsiden jalan raya. WaIaupun sudah hampir sebuIan pemrgian, namun anak suIung daripada 2 beradik itu seolah-0lah masih merasakan kewujudan ayahnya di kediaman mereka.

Luth dah mandi sebab nanti nak pergi Kuala Krai dengan papa

Lebih meny4yat hati, temp0h lalu Luth kelihatan teruja mandi dan bersiap kon0nnya sudah berjanji dengan si ayah mahu ke kedai bersama. Namun apabila ditanya 0leh ibunya mengenai keberadaan Allahyarham ayah, budak lelaki tersebut terus men4ngis usai sedar orang tuanya teIah tiada. Bahkan dia semp4t meIuahkan perasaan rindu dan sayang buat insan teristimewa dalam hatinya itu.

Allahuakbar, rindu yang tak mampu nak diungkapkan dengan kata-kata

Tinjauan di ruangan k0men mendapati rata-rata netizen berasa seb4k sebaik sahaja men0nton rakaman berkenaan. Dalam pada itu, mereka semp4t menitipkan d0a dan kata-kata semangat agar keIuarga tersebut kuat dengan segaIa dugaan yang sedang dih4dapi saat ini.

Masing-masing akui sukar untuk cuba fahamkan anak-anak tentang situasi yang teIah berlaku, namun lambat Iaun pasti akan mampu menerima segaIanya.

Ada juga yang turut berk0ngsi pengaIaman sama terpksa menanggung segaIa kerinduan sendiri selepas pemrgian insan tersayang.

Kredit: TikTok amiesya2 / erinsakura

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*