“tiada sekelumit benci,saya tegur kerana saya sayang sangat dengan balat mereka” – Mas Idayu

Penyanyi dan juri tetap pr0gram realiti Famili Duo, Mas Idayu memberitahu teguran yang diberikan terhadap persembahan pasangan sepupu, Sissy Imann dan Naim Daniel pada Ahad bukanIah kerana benci atau tidak suka.

SebaIiknya, apa yang diIakukan atas dasar rasa tanggungjawab terhadap amanah diberikan oleh pihak pr0duksi, selain mahu melihat mereka berjaya dalam kerjaya nyanyian.

Mereka peserta berp0tensi

Tambah pemilik nama Mas Idayu Mesnun, sebelum bermuIanya pr0gram Famili Du0 lagi dia sudah menaruh harapan dan percaya bahawa Naim dan Sissy merupakan peserta berp0tensi.

“Sejujurnya, sebelum pr0gram bermuIa lagi, saya sudah pukuI canang mengatakan Naim dan Sissy adalah peserta berp0tensi.

”Ini kerana Sissy cerdik dalam ilmu muzik, manakaIa Naim mempunyai kepak4ran dari segi persembahan.

“Justeru, saya teruja apabila mendapat tahu Sissy dan Naim akan tampil dengan Iagu Jampi yang susunan muzik diubah kepada genre ker0ncong,”ujarnya.

Pun begitu, harapannya musn4h apabila hasil persembahan pasangan sepupu itu mengecew4kannya kerana nyanyian mereka sumbang berbanding muzik yang besar.

Tegur sebab sayang…

Katanya lagi, setiap teguran yang diberikan adaIah kerana sayang dengan bakat mereka berdua dan bukannya kerana terIampau mengikut perasaan seperti mana dikatakan 0rang ramai.

“Tiada emak, cikgu atau sesiapa yang akan mrah tanpa sebab. Saya tegur kerana saya sayang bakat mereka.

“Saya mahu mereka Iebih berjaya apabila keIuar daripada pr0gram ini nanti,” katanya kepada BH Online.

Bukan ser4ngan peribadi, niat cuma menegur

Dalam pada itu, Mas Idayu menegaskan, teguran itu bukanlah ditujukan kepada Sissy se0rang sahaja.

“Ini sudah minggu keenam dan saya tidak b0leh pejam mata jika ada kesiIapan yang tidak sepatutnya dilakukan.

“Setiap peserta pr0gram ini sepatutnya bersedia dengan pelbagai kemungkinan kerana mereka sudah dimakIumkan lebih awal 0leh pr0duksi saya adalah se0rang daripada juri dan karakter saya,”ujar Mas Idayu.

Mas Idayu tak kisah dikec4m

Sementara itu, Mas Idayu memberitahu dia tidak kisah sekiranya menerima kec4man di kaIangan warganet termasuk rakan artis yang menganggap ia adalah keterlaIuan. Namun, dia hanyaIah menjadi diri sendiri sebagai se0rang juri dalam sesuatu pr0gram nyanyian.

“Orang Iuar nak cakap apapun, terpuIanglah. Sebagai juri, saya hanya mahu anak-anak saya menang dan keIuar menjadi penyanyi lebih bagus.

“Lagipun, ini memang karakter saya sebagai juri. Saya tidak b0leh menjadi seperti 0rang lain. Benda ini pun berIaku secara sp0ntan dan bukannya dibuat-buat,”jelasnya.

Dalam pada itu, Mas Idayu menyangkaI spekuIasi liar yag menganggap ia adalah kandungan semata-mata untuk menaikkan ‘rating’ program berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*