[video] buaya hantar mayat budak mati lemas ke tepi sungai,Waris siap tunggu

Baru-baru ini tuIar satu vide0 di media s0sial memaparkan seek0r buaya menghantar j4sad se0rang kanak-kanak ke pinggir sungai. Lebih menge.jutkan apabila melihat keadaan j4sad tersebut ‘sempurna’ tanpa ada satu pun bekas gigitan.

Buaya hantar myat budak

Memetik lap0ran Regional Kompas, kanak-kanak yang dikenali sebagai Muhammad Ziyad Wijaya berusia empat tahun dipercayai hiIang sebelum dia ditemui m4.ti akib4t Iemas di perairan kawasan Muara Jawa, Kalimantan Timur di Indonesia. Difahamkan, kali terakhir mngsa dilihat sedang bermain di sekitar sungai berhampiran rumahnya pada 18 Januari lalu. Tidak lama kemudian, mngsa tidak kelihatan cuma mainannya sahaja yang berada di l0kasi kejdian.

Sejak daripada itu, ahli keIuarga cuba mencari mngsa namun tidak berjaya sehinggaIah mereka melihat seek0r buaya berada di tengah sungai sambil membawa satu my4t manusia ke pinggiran. Kejdian tersebut turut disaksikan oleh ahli keIuarga yang menunggu di tepi sungai. Ternyata, j4sad tersebut merupakan milik Ziyad. Hasil pemeriksaan juga mendapati myat Ziyad tidak mempunyai sebarang kesan Iuka atau gigitan.

Jsad Ziyad kemudian dibawa ke h0spital untuk pemeriksaan lanjut sebelum dikebumikan oleh pihak keluarga.

Sumber: Regional Kompas, Twitter / ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*