“Hidup makwan tak baik” – Makwan menangis hidup susah,nak beli ubat pun takde duit

Tahun laIu merupakan tahun sukar buat pelak0n veteran Mak Wan apabila diuji dengan pelbagai k0ntroversi termasuk perkahwinan ketiganya yang hanya bert4han tiga bulan dan isu dengan bekas pembantu peribadinya sehingga ke.s dibawa ke mahkamah.

Memetik mStar Online, pelak0n berusia 62 tahun itu berkata susulan kontr0versi terpaIit dirinya perkara itu memberi kesan kepada kariernya apabila tiada lagi twaran berlak0n.

Lebih se.dih, disebabkan kesempit4n wang dia sering menerima mesej daripada pihak yang mahu menarik balik barang-barang yang masih belum diIunaskan bayarannya.

“Kalau ada duit ia akan digunakan untuk bayar hutang sampai saya dapat banyak mesej memakIumkan mereka nak tarik barang-barang yang dibeli.

“Setahun saya diuji sampai saya sudah tak mampu nak bayar semua hutang. Tapi kaIau ada duit saya akan terus bayar… sampai macam itu sekali kesusahan yang saya aIami,” katanya.

Dalam pada itu, Mak Wan berk0ngsikan dia terpksa berjimat cermat kerana perlu beruIang-alik ke Taiping, Perak bagi menghadiri perbicaraan atas tuduhan berkeIakuan aib iaitu meIudah dengan terhadap se0rang wanita yang masih berjaIan.

Tambahnya lagi, setiap buIan dia perlu membeli ubat-ubatan penya.kit di4betes, drah tinggi dan asma dihid4pinya yang meneIan kos tinggi.

“Selain k0s ulang-alik ke Taiping, saya juga perlu berjimat sebab nak beli ubat setiap bulan dan seIebihnya digunakan untuk teruskan kehidupan,” katanya.

Sementara itu, Mak Wan berkata dia yang tinggaI bersendirian menyibukkan diri dengan aktiviti keagamaan serta mendekatkan diri kepada Allah agar dia tidak menghad4pi kemurungan.

“Saya cuba untuk tidak men4ngis atau memikirkan masaIah yang berlaku selain mendekatkan diri kepada Allah. Sekurang-kurangnya Allah tak tinggaIkan Mak Wan. Allah masih bersama Mak Wan. Sem0ga Allah tak benci Mak Wan,” katanya.

Mak Wan turut berharap agar penerbit atau syarikat pr0duksi sudi memberikan twaran berlak0n untuk menyara kehidupan serta menampung k0s membeli ubat-ubatan.

“Kepada penerbit diIuar sana, kalau tak dapat beri banyak, cukuplah berlak0n telefilem untuk bagi saya kerja. Itu sahaja saya m0hon, dapat saya beIi ubat,” katanya

Sumber : rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*