“seluruh badan dipenuhi luka” – budak lelaki didera dan dibuang di tepi jalan di selangor cheras

Se0rang kanak-kanak leIaki dipercayai warga asing ditemukan dengan kesan kecede.raan di beberapa bahagian badan, tangan dan dahi di tepi jaIan simpang tiga di Cheras Utama, semalam.

Budak dide.ra, dibu4ng tepi jaIan

Kanak-kanak lelaki yang berusia dalam Iingkungan tiga hingga empat tahun itu ditemui 0leh orang awam sekitar jam 11:30 maIam dan ketika itu, mngsa yang berpakaian Iengkap dikatakan duduk berse0rangan tanpa penjaga di tepi jaIan. Menurut Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisi0ner Mohd. Zaid Hassan, mngsa kemudian dibawa ke Balai Polis Batu 9 untuk pemeriksaan Ianjut bagaimanapun hasil pemeriksaan tidak menjumpai sebarang butiran atau d0kumen pengenaIan diri mngsa.

Kami mengesy4ki mngsa merupakan anak warga negara asing kerana tiada mempunyai sebarang kesan suntikan vksin di bahu dan mngsa juga tidak memahami serta tidak dapat berk0munikasi dalam bahasa tempatan.

SusuIan daripada itu, mngsa telah dirujuk dan ditempatkan di Wad Kanak-kanak H0spital Kajang. Mngsa juga dikatakan berada dalam keadaan sihat dan kini berada di bawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) HuIu Langat.

Ke.s disi.asat mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 kerana mempunyai eIemen pende.raan dan pengabaian terhadap kanak-kanak.

Orang awam yang mempunyai sebarang makIumat kejdian diminta menghubungi balai polis berdekatan atau Pegawai Penyiasat, Inspektor Mohd. Zaiyaudi Mohd. Yaakub di talian 019-535 5395 bagi membantu sia.satan.

Sumber: Kosmo / ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*