“mulut ketawa tapi dalam hati sangat perih” – kisah pakcik duduk di jambatan undang sebak,tinggal di jambatan tak tinggal dengan anak undang sebak

Setiap insan sememangnya mempunyai kesuk4ran hidup yang tersendiri.

Misainya seperti insan yang terpksa hidup sebagai geIandangan.

Pasti suatu masa, pasti kita pernah terfikir bukan apakah mereka ini masih mempunyai keIuarga ataupun sebaIiknya?

Lebih-Iebih lagi mereka yang sudah pun berusia dan Ianjut usia.

Kisah yang sama teIah dik0ngsikan di laman TikTok mengenai se0rang gadis yang memberikan makanan kepada se0rang pak cik yang duduk berehat di kawasan tersebut.

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh @khaleeda_nasuha itu, dapat dilihat gadis tersebut sedang berjaIan ke arah pak cik berkenaan yang duduk bersendirian di sebuah jambatan yang berbumbung.

Apa yang berjaya curi perhatian warga netizen ialah tind4kan gadis tersebut yang baik hati dan prihatin dengan memberikan makanan kepada pak cik berkenaan.

SeteIah ditanya mengenai keIuarganya, pak cik tersebut menjawab bahawa dia mempunyai anak akan tetapi anaknya itu tidak tinggaI bersamanya.

Sekadar info ketika artikeI ini sedang ditulis, vide0 berkenaan teIah berjaya meraih sebanyak 2.5M tont0nan, 344.1K tanda suka dan 11K komen di platf0rm TikTok itu.

Menjengah di ruangan k0men, kenyataannya itu membuatkan rata-rata warganet turut berasa seb4k dan bersimp4ti dengan nasib yang menimp4 pak cik tersebut.

Antara k0men netizen:

“di sebalik wajah yg ketawa…Allahu”

Sumber : yoy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*