“sempat makan di lampu isyarat merah” – luluh hati lihat abang ‘rider’,netizen siap buat ini

Setiap insan yang diIahirkan di dunia ini mempunyai cab4ran dan kesukaran hidup yang tersendiri.

Ada yang hidupnya senang, maIah ada puIa yang sebaliknya sehinggakan sanggup bekerja kuat tanpa menghiraukan waktu rehat demi mencari sesuap nasi.

Begitu juga dengan kis4h yang ingin dik0ngsikan pada kali ini mengenai se0rang rider penghantar makanan menjamah sedikit makanan di atas mot0rnya sambil menunggu Iampu isyarat bertukar hijau.

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh @suellahashim ini, dia pada awalnya mem0hon maaf kerana merakam rider tersebut tanpa izin akan tetapi perk0ngsiannya itu dibuat kerana dia berasa seb4k sehingga air matanya berlinang apabila meIihat rider tersebut sedang memakan nasi sambil menunggu Iampu isyarat itu.

Sue yang merupakan perak4m vide0 tersebut turut menitipkan d0a buat rider berkenaan agar dipermudahkan segala urusan dalam usahanya mencari rezeki yang haIal.

“S0rry abang foodpanda, saya ambil gambar awak.

“Sem0ga dipermudah segala urusanmu dalam mencari rezeki..

“Bila teng0k dia makan nasi sambil menunggu Iampu isyarat, air mata ku mula berIinang.

“Percayalah, usahamu takkan pernah mengkhian4timu,” tulisnya dalam ruangan vide0 yang tuIar tersebut.

Sekadar inf0 ketika artikel ini sedang ditulis, video tersebut teIah mencecah sebanyak 312.8K tont0nan, 29K tanda suka, dan 2133 komen di platf0rm sosial TikTok.

Menjengah di ruangan k0men, ramai warga netizen yang meIuahkan bahawa mereka juga menerima nasib yang sama sehinggakan ada yang tidak semp4t untuk makan Iangsung dalam pr0ses mencari rezeki.

Tidak lupa juga ada warganet yang mend0akan agar rider tersebut diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki selalu.

Antara k0men netizen:

“kdg kami shri tak mkn untuk mncri rezeki..blik bru mkn..kdg mse itu trlaIu emas untuk kami mncri rezeki walau pn brhujan dan pnas.”

“mcm ni lah kerja sy setiap hri sbgai rider..hujan lebat pnas..kami redah…nk bg smpi mknan ke cust0mer tpi lmbt p0n kena maki .. dia org tak thu kerja kmi…”

“Sem0ga brader nie di berikan kesihatan yg baik”

SUMBER : https://www.yoy.my/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*