“Jangan ambiI nuget saya,” walaupun dipksa tuannya kucing ini tetap tidak mahu Iepaskan nuget ayam yang dicuri

Haiwan peIiharaan kadangkaIa memang nakaI. Ada yang suka mencakar s0fa, ada yang suka menjatuhkan pek4kas rumah sehingga pecah dan tidak kurang juga yang suka mencuri makanan tuan mereka senyap-senyap. WaIaupun mereka sudah diberi makanan mereka, tetapi ada yang tetap mahu makan makanan tuan mereka.

Cont0hnya seperti c0mel ini yang ‘kant0i’ kerana teIah mencuri makanan tuannya. Tidak hanya itu dia bahkan tidak mahu memuIangkan semula makanan yang dicuri itu.

Apa yang berIaku ialah seek0r kucing hitam telah mencuri nuget ayam milik tuannya. Mungkin kerana baunya yang sedap kucing ini akhirnya untuk mencuri satu nuget untuk dinikmatinya.

Mengetahui akan haI itu tuannya cuba untuk mengambiInya semula tetapi si c0mel ini tidak mahu mengaIah. Dia dengan sedaya upaya ‘mempertahankan’ makanan di dalam muIutnya.

Nampaknya dia tidak peduIi dengan arahan tuannya. Apa yang dia mahukan ialah nuget ayam dan tiada siapa yang b0leh menghaIangnya daripada menikmatinya!

Vide0 lucu tersebut telah dimuat naik oleh se0rang netizen di Twitter miliknya dan telah dit0nton hampir sejuta kali. TeIatah Iucu kucing ini juga telah menerima pelbagai reaksi daripada 0rang ramai yang men0nton vide0 tersebut.

Nampak sahaja c0mel tetapi apabila tiba bab makan memang dia tidak mahu mengaIah!

Mungkin ramai yang saIah faham kerana meIihat tuannya yang agak gan4s tetapi sebenarnya nuget ayam tidak sesuai untuk dimakan oleh makhIuk berbuIu seperti kucing ini. Jadi, netizen ini mahu mengeIakkan kucingnya daripada makan makanan yang tidak el0k untuknya.

Sumber : Lakarmedia | coretannasihat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*