Lelaki Bat4l Perkahwinan Sehari Sebelum Majlis, Bakal Isteri M4ki Ibu-.

Lelaki Bat4l Perkahwinan Sehari Sebelum Majlis, Bakal Isteri M4ki Ibu-.

PALEMBANG: Seorang lelaki di Palembang, Sumatera Selatan membatalkan perkahwinannya dengan seorang gadis selepas wanita itu didakwa berkasar dengan ibunya gara-gara duit majlis pernikahan tidak mencukupi.

Lelaki yang dikenali sebagai Anjas itu memberitahu, dia dan gadis pilihannya sepatutnya berkahwin pada 18 Disember lalu, namun dia membatalkannya sehari sebelum majlis.

Hal itu kerana keluarga pengantin perempuan meminta wang tambahan sebanyak 700,000 rupiah (RM198) bagi upacara nikah.

Terdahulu, keluarga tersebut juga meminta wang majlis resepsi sebanyak tujuh juta rupiah (RM1,981) dan Anjas sudah pun memberikannya.

“Saya membatalkan perkahwinan kerana persiapan yang dilakukan ala kadar sahaja sedangkan keluarga bakal pengantin perempuan maklumkan mereka akan gunakan semua duit yang saya berikan untuk majlis kami.

“Tiada khemah dipasang untuk menyambut tetamu, sebaliknya hanya satu khemah kecil yang sering digunakan untuk majlis pengebumian dipasang.

“Ketika saya bertanya kepada keluarga dan bakal isteri mengapa jadi begitu, mereka terus memarahi saya dan ibu, malah mengeluarkan kata-kata kesat,” ujar Anjas.

Lelaki itu menceritakan, dia tidak boleh terima ibunya dimaki, lalu terus membatalkan perkahwinan.

Sementara itu, Anjas memaklumkan, dia berasa sedih kerana terpaksa membatalkan perkahwinan, namun dia lagi sedih apabila ibunya dimaki oleh bakal isterinya.

Katanya, dia berkenalan dengan wanita itu sejak setahun lalu dan menjalin hubungan jarak jauh sebelum membuat keputusan untuk berkahwin.

“Saya tidak sangka dia (bakal isteri) merupakan seorang wanita yang kurang ajar dengan orang tua. Keputusan saya untuk batalkan perkahwinan ini adalah tepat,” tegasnya.

Sumber: UTUSAN ONLINE

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*