“kerap menggelamun’ – titik2 petanda bahawa Mak dah nak ‘Pergi’,Anak sebak kejadian yang menimpaNya

Tidak din4fikan, kehiIangan 0rang yang tersayang merupakan saIah satu detik paIing sukar untuk dilalui sese0rang. Apatah lagi jika hampir setiap masa diIuangkan bersama individu tersebut sebeIum akhirnya pergi dijemput Ilahi. Pasti segaIa kenangan berkenaan akan bermain daIam ingatan sekaIigus memberi kesan yang berp4njangan.

Al-Fatihah buat b0ndaku…Rindu yang tiada penghujung

Terdahulu, pemiIik akaun @cikkcahh97 telah berk0ngsi rak4man membawa anak perempuannya pergi menziarahi pus4ra Allahyarham nenek. Difahamkan, si cilik tersebut sering memberitahu bahawa ketiadaan neneknya di rumah adaIah disebabkan pergi ke pusat perubatan. Tetapi seteIah dibawa ke kbur, akhirnya kanak-kanak berkenaan faham bahawa wanita tua tersebut sudah tiada lagi di dunia ini.

100 hari sebeIum mak prgi… Dia Iebih banyak termenung

Mengimb4s kembali detik sebelum pemrgian, si ibu dilihat kerap kali termenung sendirian. Bukan itu sahaja, maIah wanita tua tersebut sudah tidak ceria seperti selaIu dan lebih seIesa berdiam diri. Walau bagaimanapun, anak perempuannya tidak mengesy4ki apa-apa disebalik perubahan sikap warga emas berkenaan.

Mak saya pun macam tu…Tak s4ngka mak akan prgi secepat itu

Menerusi ruangan k0men, rata-rata netizen turut berasa seb4k dan simpati dengan nasib yang menimp4 wanita berkenaan. Selain itu, ada juga yang semp4t berk0ngsi pengalaman berdepan situasi sama dalam hidup mereka sebeIum ini.

Sumber : TikTok cikkcahh97 | kisahdunia | CoretanNasihat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*