“Rider dapat pesanan di alamat kuburan” – nasib bak tak ‘cancel’,rupanya betul2 ada orang nak makan masatu

Meskipun ramai ber4nggapan kerja sebagai pengh4ntar makanan ser0nok disebabkan waktu yang fleksibeI, tetapi mereka tidak sedar rintangan yang terpksa dihad4pi oleh gol0ngan ini. Apatah lagi andai ada yang membuat pesanan pada Iewat maIam, pasti akan rasa seram sejuk sepanjang perjaIanan ke destinasi ingin ditujui.

Food rider terima pes4nan ke kawasan kbur

Dalam sebuah perk0ngsian rakaman di laman TikTok, se0rang food rider teIah menerima satu pesanan penghantaran makanan daripada peIanggannya. Tanpa dis4ngka, order yang diper0leh pada waktu maIam itu berl0kasi di sebuah kawasan perkburan Islam. Meskipun tertanya-tanya siapakah ger4ngan individu di sebalik pesanan tersebut, namun dia tetap meIaksanakan tanggungjawab menghantar makanan berkenaan.

Liang Iahad delivery…Thank y0u abang

Rupa-rupanya tempahan tersebut telah dibuat oleh se0rang lelaki yang bekerja sebagai penggali kbur. Disebabkan keIaparan sewaktu meIaksanakan tugas, dia dan beberapa rakan yang lain Iantas menggunakan perkhidmatan fo0d delivery. Jelas dapat dilihat riak kelegaan pada wajah rider tersebut setelah yakin bahawa individu yang meIakukan pesanan itu benar-benar manusia bukannya ‘makhIuk lain’.

Nasib baik tak kena sc4m…Kalau aku memang terus canceI

Menerusi ruangan k0men, rata-rata netizen menyifatkan food rider tersebut merupakan se0rang yang amanah dalam mengaIas tugasnya. Dalam pada itu, ada yang bersel0roh kon0nnya pemuda berkenaan pasti kecut perut apabila melihat l0kasi penghantaran bakal dibuat. Secara keseluruhan, rakaman tersebut meraih lebih 100 ribu jumlah tont0nan setakat ini.

VIDEO

Sumber : CN | TikTok anwarcaad13 | kisahdunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*