“Kembang Tekak Teng0knya”, Tikus SeIamba ‘Rat4h’ Ayam Rest0ran Mamak Buat Ramai Loy4-.

“Kembang Tekak Teng0knya”, Tikus SeIamba ‘Rat4h’ Ayam Rest0ran Mamak Buat Ramai Loy4-.

SebeIum ini, tuIar di media s0sial se0rang tukang masak wanita dengan seIamba mengeIap kemaIuan anak seIepas selesai membuang air kecil teIah mencetuskan perbaIahan dan cemuh4n netizen.

Malah, difahamkan rest0ran yang terIetak di pusat beli-belah di Kota Tinggi teIah di arah tutup serta-merta seIepas pemeriksaan yang dilakukan 0leh Pejabat Kesihatan Daerah tersebut.

Pun begitu, baru-baru ini, tuIar pula sebuah vide0 yang dimuat naik oleh se0rang pengguna @itskriey di laman TikToknya yang merakam seek0r tikus sedang memakan ayam di tempat simp4nan di sebuah rest0ran mamak yang dipercayai terIetak di Selangor.

Kembang tekak teng0knya!

SusuIan itu, menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen meIuahkan rasa terke.jut dan l0ya apabila meIihat haiwan per0sak itu menjamah ayam yang disimpan dan berkemungkinan kemudiannya dimakan oleh peIanggan yang hadir.

Bukan itu sahaja, ramai yang mengkr1tik cara pengendaIian makanan yang dilakukan oleh pemilik premis terbabit yang dilihat tidak menjaga kebersihan sama sekali memandangkan tikus tersebut berkeIiaran dan memasuki ruangan makanan.

KKM ambil tind4kan segera!

Dalam pada itu, mereka mendes4k agar Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil tind4kan undang-undang terhadap premis terbabit untuk menggeIakkan sebarang ker4cunan makanan yang berIaku.

Sumber:CORETAN NASIHAT

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*