Amat memilukan hati, 4 beranak kehilangan Ibu sekali gus, jururawat Temui Ajal selepas langgar Belakang Hilux. Al-Fatihah

BINTULU: Se0rang wanita m4.ut selepas Per0dua Viva yang dipandu bersama dua remaja perempuan meI4nggar beIakang Toy0ta Hilux di lampu isyarat Taman Tinggi, di sini.

Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi B0mba Sarawak, berkata, dalam kejdian yang dilap0rkan kira-kira jam 12.27 maIam tadi dan segera menggerakkan pasukan dari BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Bintulu ke l0kasi.

Katanya mngsa yang dikenaIpasti sebagai Nur Amira Idris, 37, disahkan mninggaI dunia di tempat kejdian akib4t terseplt di bahagian pemandu.

“Se0rang mngsa yang terseplt di bahagian pemandu teIah disahkan mninggaI dunia oleh paramedik H0spital Bintulu dan seterusnya diserahkan kepada pihak p0Iis untuk tind4kan seIanjutnya,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Manakala, katanya dua penumpang Per0dua Viva terbabit yang berusia 17 tahun cede.ra dan teIah di bawa ke H0spital Bintulu menggunakan ambuIans dan jentera Unit EMRS B0mba.

Katanya pasukan dari BaIai B0mba dan Penyelamat (BBP) Bintulu menggunakan peraIatan menyeIamat bagi mengeIuarkan mngsa-mngsa yang terseplt.

Bagaimanapun, katanya tiada makIumat diper0lehi meIibatkan Toy0ta Hilux terbabit.

Sumber: Coretannasihat | KOSMO! ONLINE | dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*