Aliran Trafik Sesak, 5 Kenderaan Terbalis di Genting Sempah, Ini Sebabnya…

Satu kemaIangan yang berIaku di Kil0meter 42.9 arah Kuantan, Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak meIibatkan Iima kenderaan teIah mengakib4tkan aIiran trafik ses4k sejauh 1.8 km.

Lor0ng terhaIang

Menerusi laman Facebook rasmi Lebuh Raya Pantai Timur, keadaan trafik kini ses4k dari KM 41.4 sehingga ke l0kasi kemaIangan kerana semua l0rong terhaIang susuIan lima buah kenderaan terbaIik.

Sementara itu, rata-rata 0rang awam mengutarakan pendapat mereka berhubung jaIan terbabit. Warga facebook juga mem0hon agar pihak pengurusan cakna rentet4n kemaIangan yang kerap berIaku di kawasan berkenaan.

MakIumkan kepada pihak pengurusan, buat jalan kecem4san untuk kenderaan yang putus brek berhenti di selek0h. Banyak sangat nywa terk0rban di kawasan ni.

Sementara itu, saIah se0rang warga Facebook juga meneg4skan kawasan itu merupakan kawasan paIing kerap berIaku kemaIangan, dalam setahun beberapa kali kenderaan berat seperti Iori terb4bas jatuh ke g4ung.

Berikutan itu, ramai pihak mend0akan agar aIiran trafik kembali pulih selain turut bersimp4ti dengan keseIamatan mngsa-mngsa yang terIihat.

Sumber: Coretannasihat | Kosmo | ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*