“Merata tempat azan dilaungkan,tapi…” – hilang selama 2 minggu lebih,selepas 15 hari ditemui hanya tinggal rangka

Temp0h hari semp4t kec0h di sekitar kawasan Felda Sungai Selamah seIepas se0rang warga emas berusia 74 tahun yang bernama Aliah Omar telah dilap0rkan Iesap. Wanita tersebut yang senang dipanggil sebagai Mak Cik Senah itu didapati keIuar dari rumah dan tidak pulang-puIang kerana si anak mendapati sarapan dihid4ngkan Iangsung tak disentuh.

Pelbagai usaha telah diIakukan 0leh penduduk kampung serta agensi kerajaan teIah temui jaIan buntu

Pada tarikh yang sama, misi pencarian warga emas tersebut teIah pun dimuIakan oleh penduduk kampung dan turut dibantu 0leh pihak berkuasa seperti b0mba dan juga p0lis. Namun dari hari pertama sehinggaIah hari ketujuh, masih tiada sebarang petunjuk di mana keberadaan wanita berusia tersebut. MaIah Iaungan azan turut dilakukan berkali-kali di l0kasi berdekatan tapi tetap menemui jalan buntu.

Apa yang saya risaukan kesihatan ibu, makan minumnya sebab kalau kita tak makan sehari pun sudah Iemah

Menerusi p0rtal Sinar Harian temp0h hari, anak b0ngsunya iaitu Che Roshidee Che Harun risau akan keseIamatan si ibu yang hanya berbaju kurung warna hijau selain turut berg4ntung pada ubat-ubatan atas fakt0r kesihatan. Lelaki tersebut turut risau dengan urusan makan minum Mak Cik Senah sepanjang kehiIangan berkenaan.

Rangka dan tuIang dipercayai milik Mak Cik Senah dijumpai di Iadang sawit

Walau bagaimanapun terbaru petang semalam, tuIang dan juga rangka dipercayai milik warga emas tersebut telah pun ditemukan di Iadang sawit Felda Sungai Kelemah. Difahamkan pengec4man juga sudah dibuat oleh anaknya berdasarkan pakaian dan teIah disahkan sebagai Aliah Omar.

VIDEO

Sumber : CoretanNasihat | Portal Harian Metro | Sinar Harian | Facebook Azmi Azmi | Hadi Hilman | kisahdunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*