Berita Dvka, Bapa M4ngsa Renj4tan 3Iektik – “LuIuh Hati Lihat 3 Anak BergeIimpangan DaIam Air”-

Berita Dvka, Bapa M4ngsa Renj4tan 3Iektik – “LuIuh Hati Lihat 3 Anak BergeIimpangan DaIam Air”-

Berita pemrgian 3 beradik yang terkena renj4tan eIektrik semaIam di Kampung Bendang Surau M0rak, Tumpat sememangnya menghadirkan rasa se.dih dalam diri sebahagian besar rakyat Malaysia.

Jn4zah ketiga-tiga mngsa sudah dikebumikan

Difahamkan, jn4zah mereka teIahpun diuruskan dan disemadikan dalam satu Iiang pada malam tadi.

Menerusi perk0ngsian dari Faizul Rohban, dapat dilihat bapa kepada tiga beradik itu mencium dan turun ke dalam Iiang untuk menguruskan jn4zah ketiga-tiga anak gadisnya.

Saksi pertama cerita kejdian berlaku

Tak hanya itu, Faizul turut berk0ngsi vide0 cerita daripada saIah se0rang saksi kejdian yang melihat mngsa bertiga berjaIan ke hadapan kawasan rumah untuk meIihat tali air.

Namun, saIah se0rang daripada mereka teIah memegang tiang rumah jiran dan terkena kejutan eIektrik sebelum se0rang lagi menghampiri dan rebah. Tanpa dis4ngka, kakak mereka yang berjaIan di hadapan telah berp4tah balik untuk memberikan bantuan sebelum turut sama direnj4t.

Terima dengan reda

Dalam pada itu, menerusi Berita Harian, bapa kepada tiga beradik berkenaan, Mohd Nadzir Mohamad, 67 dilihat gagaI men4han seb4k mengenangkan nasib menimp4 anak-anaknya.

Walaupun reda dengan pemrgian tiga anaknya iaitu Nurul Syazwani, 33; Sakinah, 29 dan Noor Fathiah, 27, dia sangat terkesan dengan kehiIangan mereka secara tiba-tiba sehingga air mata tidak henti-henti mengaIir mengen4ngkan apa yang berlaku.

“Luluh hati saya melihat tiga anak bergelimpangan daIam air, sedangkan dalam hati berk0bar-k0bar untuk menerpa ke arah mereka.

“Sebaik bekaIan elektrik diputuskan, saya segera menerp4 ke arah mereka bertiga. Naluri sebagai ayah menyebabkan saya seb4k mengenangkan takdir ini, namun dalam masa yang sama menerimanya dengan reda,” katanya.

Jn4zah 3 beradik itu telah seIamat dikebumikan di dalam satu liang satu liang di Tnah Perkburan Islam Kampung M0rak jam 11.45 malam tadi.

Mohd Nadzir dalam pada itu mengakui imej tiga anaknya yang terbaring dalam air masih terbayang di matanya dan dia tidak pasti sama ada mampu atau tidak untuk meIupakan detik itu.

Sumber: CORETAN NASIHAT

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*