[Video]”Arwah belum kahwin,jaga ibu selepas bapa tiada” – keluarga mangsa tanah runtuh

SaIah se0rang mngsa tnah runtuh, Nurul Azwani Kamarulzaman menjadi perhatian netizen hari ini yang simp4ti terhadap tragedi di tapak perkhemahan di Father’s 0rganic Farm, Batang Kali, semalam.

Menurut lap0ran Harian Metro, sepupu mngsa Nor Azman Mat Zain berkata, Allahyarham yang bekerja di kantin Sek0lah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Mun Ch0ong mengikut rombongan itu sejak Rabu lalu.

“Sepatutnya dia membawa ibunya puIang ke kampung untuk berjumpa keluarga sebab cuti sek0lah semalam, namun sudah ajaInya.

“Kami sekeluarga tahu dia mengikuti romb0ngan perkhemahan sek0lah itu. Dia bekerja di kantin sek0lah berkenaan.

“Ini juga kali pertama dia terbabit dengan aktiviti perkhemahan. Dia pergi Rabu lalu dan ikutkan dia balik semaIam,” kata lelaki berusia 48 tahun itu.

Bercerita lanjut, ahli keIuarganya mendapat tahu tentang kejdian tersebut melalui lap0ran berita sebelum segera ke beberapa h0spital bagi mengetahui keadaan terkini Allahyarham yang berusia 31 tahun itu.

“Pada mulanya kami ke H0spital Selayang, tetapi tiada nama. Kemudian datang sini (H0spital Sungai Buloh) pun tak ada.

“Namun, selepas mendapat maklumat mngsa yang mninggaI dunia dibawa ke sini, saya bergegas semula ke sini sejak semalam.

“Mak arwh dan keluarga lain pula baru datang petang tadi,” ujarnya.

Nor Azman berkata, kali terakhir mereka bertemu adaIah pada Rabu lalu selain menyatakan bahawa arwh yang belum berkahwin merupakan individu menjaga ibunya selepas kem4.tian bapa.

Tambahnya, Allahyarham mempunyai sikap bertanggungjawab terhadap keIuarga dan juga se0rang yang periang.

“Arwh ada tiga beradik, dia anak sulung. Adiknya sudah berkahwin. Arwh periang dan sederhana saja 0rangnya. Dia pun tidak ada masalah dengan orang lain,” kongsinya.

Jn4zah Nurul Azwani dibawa keluar dari Jabatan F0rensik

Jn4zah akan dibawa ke Masjid Kampung Batu untuk di sembahyang kan sebelum dikebumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Batu 5, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur sebaik semuanya selesai.

Sumber : CoretanNasihat | Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) , Facebook Malaysia Gazette | ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*