‘Ng3ri’ Bila Fikir Di Eropah Hanya Pakai Tisu, Peminat England Teruja Guna Paip Air Di Tandas Qatar-.

‘Ng3ri’ Bila Fikir Di Eropah Hanya Pakai Tisu, Peminat England Teruja Guna Paip Air Di Tandas Qatar-.

Seorang peminat bola sepak yang menghadiri Piala Dunia Qatar 2022 berkongsi keterujaannya mencuba paip air atau bidet untuk mencuci ketika menggunakan kemudahan tandas di negara tersebut.

David Vujanic berkongsi perasaannya itu melalui satu tweet yang dimuat naik olehnya di laman Twitter @DavidVujanic.

”Selepas mengguna paip air selama sebulan di Qatar, saya berasa sangat ngeri memikirkan kami hanya menggunakan tisu di United Kingdom/Eropah.

”Benda ini (paip air) adalah terbaik,” katanya.

Katanya lagi, dia pernah mengguna bidet ketika berada di Perancis, namun pengalaman menggunakan bidet dengan air bertekanan tinggi di Qatar adalah lebih praktikal.

Hal ini disebabkan, paip air berkuasa tinggi bersifat fleksibel dan boleh membersihkan mana-mana anggota badan dengan mudah dan berkesan.

Pada akhir kenyataannya, Vujanic menyatakan hasrat untuk membeli paip ini dan memasangnya di rumahnya selepas pulang ke London nanti.

Dia juga merasakan penggunaan air adalah lebih baik untuk membersihkan bahagian sulit serta dapat meningkatkan kualiti kebersihan hidup, khususnya untuk kepentingan kesihatan dan keyakinan diri.

Tweet yang dimuat naik itu mendapat reaksi bercampur baur di ruangan balasan. Namun, rata-rata berkongsi pengalaman positif masing-masing ketika menggunakan bidet. Setakat ini, tweetnya sudah mendapat lebih 50 ribu tanda suka dan lebih seribu balasan.

Sumber: SIAKAP KELI

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*