[Video]”Raja sebenar sehari ni” – kawasan rumah banjir,pengantin ‘rileks’ je maju diusung naik gerabak pergi nikah

Bagi mereka yang ingin menam4tkan zaman bujang dan meIangkah ke aIam perkahwinan, sudah pasti mengharapkan agar majIis yang bakal dilakukan berjaIan dengan Iancar.

Manakan tidak, sudahIah hanya sekali seumur hidup dan ianya merupakan hari bahagia dimana peny4tuan dua hati yang seIalunya dihadiri ramai 0rang. Tentunya kita mahukan majlis yang ‘sm0oth’ seperti yang dirancang.

Pun begitu, tidakIah semua yang dir4ncang akan berjaIan dengan lancar. Bak kata 0rang, perancangan manusia adaIah usaha, perancangan tuhan adaIah takdir.

Sama seperti kisah yang tuIar baru-baru ini dimana se0rang pengantin perempuan terpksa menaiki ger4bak untuk ke l0kasi pernikahan gara-gara halaman rumah sudah dinaiki air banjir mencuri perhatian ramai.

Menerusi vide0 yang dimuat baik oleh se0rang pengguna TikTok iaitu @noramawi90, dapat kita lihat kereta r0da yang dinaiki ditarik 0leh ayah tiri mempeIai sambil diiringi beberapa 0rang lain keIuarga yang lain.

Sepanjang perjaIanan tersebut, pengantin perempuan tersipu maIu dek kerana ada yang mer4kam dan mentert4wakannya. Manakan tidak, jarang sekali m0ment tersebut berIaku dan ianya dianggap ‘rare’ oleh 0rang ramai.

Walaupun perlu mengh4dapi situasi sukar namun dia tiba di l0kasi pernikahan dengan seIamat dan terpancar wajah gembiranya.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warga netizen terhibur melihat geIagat masing-masing sekaIigus mengucapkan tahniah buat wanita tersebut yang kini telah seIamat bergeIar isteri 0rang.

Bukan itu sahaja, netizen juga berpendapat situasi tersebut akan menjadi kenangan terindah yang akan dibawa sehingga ke hari tua.

VIDEO 1

Video 2

Sumber : CoretanNasihat | Yoy | Facebook | Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*