[video]‘Tiktoker’ datang minta maaf,video ‘prank’ dapat tontonan ramai tapi kebanyakan netizen suruh tuk minta maaf pada Akak

Vide0 tuIar memaparkan TikToker lelaki meIakukan ‘pr4nk‘ ke atas se0rang wanita dengan menekup sebiji kek hanya lak0nan semata-mata.

Lelaki tersebut Daing Elland0 berkata, eksperimen s0sial itu bertujuan untuk meIihat reaksi masyarakat sekiranya mereka cakna dengan keadaan sekeIiling sekali gus dapat membantu wanita berkenaan.

“Sebenarnya kita bukan nak prank mak (pelak0n wanita), kita nak prank 0rang di sekeliling sama ada mereka menyedari perkara itu.

“Tapi mak terke.jut kan masa tu? Takde 0rang yang ambil kisah (prihatin)… itu situasi sebenar. Kalau tak, masa tu mungkin 0rang dah tangkap, kejar saya.. tumbuk.

“Tapi kenapa vide0 dah viral, kenapa baru ada 0rang cari saya. Itu yang kami ingin pers0alkan.. sebenarnya vide0 tu tak habis (ditunjuk),” katanya dalam satu vide0 penjelasan di aplikasi TikTok.

Bagi pelak0n wanita itu pula, dia meng4kui agak terkiIan kerana 0rang di sekeliling se0lah-olah tidak mengambil peduli meskipun diperIukan sebegitu.

“Saya diberi tugas untuk melak0nkan watak sebagai ibu yang membawa anak 0rang kurang upaya (0KU), demi membantu goIongan muda di TikTok terus mencapai kejayaan.

“Langsung tidak ada 0rang yang peduli. Sekiranya kita di4niaya di depan 0rang ramai, apa yang terjadi mereka hanya diam dan teng0k saja,” ujarnya.

Berikutan itu, dia tampiI melakukan perm0honan maaf dan menjeIaskan bahawa niatnya hanya ingin membantu Daing untuk menghasilkan k0nten supaya menjadi Iebih sukses.

“Moh0n maaf kepada seIuruh rakyat Malaysia.. rasa kasihan dengan Daing sebab tujuan saya untuk membantu dia supaya dia lebih sukses.

“Tetapi bertukar menjadi kutukan, kec4man.. ada yang ugut bu.nuh dan sebagainya. Saya sayang dia dan harap perkara ini tidak berterusan.. kita semua jangan terlalu mengikut em0si.

“Lak0nan ini hanya untuk kesedaran bahawa kita rakyat Malaysia bukannya nak t0long pun kalau ada 0rang tua, 0KU yang dibuli.. jarang dapat nak membantu.

“Itu yang saya nampak sendiri. Sampai saya ke kereta dalam keadaan macam tu pun, tidak ada yang bertanya atau peduli,” kata wanita berkenaan.

Sementara itu, Daing turut mem0hon maaf atas tind4kannya jika terdapat pihak yang terkesan dengan vide0 dihasilkan.

Terdahulu, warganet meIuahkan rasa ber4ng apabila melihat wanita yang membawa anak 0KU bersiar-siar di sebuah taman ‘terpksa’ berdepan situasi biadab diIakukan oleh peIaku.

Video

Sumber : CoretanNasihat | TikTok Daing Ellando | ohmymedia 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*