“ada yang nak ‘ambil’ dia sebagai seorang penyanyi?” – suara merdu oleh adik yang ada dalam perahu bua ramai netizen maya ‘melting’

Mempunyai suara yang lunak merdu bukan satu perkara yang mudah boleh dilatih atau dipupuk sejak lahir. Ia merupakan satu anugerah tuhan kepada sesiapa yang dipilihnya.

Sering kita lihat, seseorang yang mempunyai suara merdu berupaya membuatkan penonton yang mendengarnya terkedu kerana keindahan suaranya.

Begitulah yang berlaku dalam satu kejadian unik di sebuah tempat pelancongan ini dimana, para pelancong ini teruja untuk mendengar seorang budak lelaki yang sedang bersusah payah menjual kelapa kepada para penumpang bot.

Menerusi satu video berdurasi selama 2 minit 07 saat yang dimuat naik di aplikasi tikt0k telah mencuri tumpuan netizen apabila bṳdak lelaki itu membawakan lagu Aku bukan jod0hnya.

Dikatakan bṳdak lelaki tersebut menjual kɛlapa dengan menggunakan perahu dan singgah ke satu b0t ke satu b0t. Mungkin cara yang dilakukan oleh budak lelaki ini sebagai satu kaedah untuk menarik pelanggan membeli kelapanya.

Untuk makluman anda, di Pulau ini pelancong tidak boleh menyelam atau menjalankan aktiviti snorkeling tetapi dibenarkan untuk mendaki bukit setinggi 700 meter. Aktiviti mendaki bukit ini dapat memberikan peluang kepada pelancong untuk melihat pemandangan menarik dan menakjubkan.

Sekiranya anda ingin mencari destinasi pelancongan di pulau, Semporna mesti menjadi salah satu pilihan untuk anda walaupun anda berada di semenanjung Malaysia. Inilah peluang untuk anda melihat keindahan alam ciptaan tuhan. Anda akan melihat keajaiban alam sebaik sahaja tiba disini.

Perkongsian mengenai budak lelaki ini bolehlah dijadikan sebagai satu tarikan buat para pelancong untuk datang ke sini. Bukan sekadar untuk melihat pemandangan yang menarik sahaja, malah dilayan oleh penghuni pulau yang ramah serta menghiburkan.

Kita doakan semoga adik lelaki ini berjaya dalam bidang yang dilakukannya, manalah tahu rezeki, adik ini boleh menjadi seorang penyanyi.

Lokasi kejadian ini adalah di sekitar Pulau di Semporna Sabah, dan kita dapat mendengar para pelancong yang meraikan budak lelaki ini adalah kedengaran loghat percakapan dari negeri Kelantan.

Sedikit makluman mengenai pulau di Semporna ini. Bohey Dulang adalah sebuah pulau yang sangat unik yang dimiliki oleh perairan Semporna Sabah.

Sumber : facebook Feeds | Ammar | Website SD

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*