“kembar siam terima gaji sedikit?” – Hanya terima 1 gaji sebulan,ramai netizen maya marah,dia perlu gaji ‘istimewa’ untuk teruskan hidup dalam kehidupan ‘perit’ ini

Pendedahan sepasang kembar siam dari Punjab, India berkenaan mereka hanya menerima satu gaji sebulan semasa bekerja sebagai kakitangan awam ternyata mengejutkan ramai pihak.

Dalam satu temu bual bersama seorang penerbit filem dokumentari, Ruhi Cenet, pasangan kembar berusia 19 tahun itu berkata mereka hanya dibayar sebanyak RM1,079 dalam sebulan. Jelas Sohna dan Mohna Singh, mereka hanya dibayar satu gaji memandangkan badan mereka bercantum.

1 7

Pada tahun lepas, pasangan kembar ini mendakwa mereka dibayar dua gaji berasingan dalam satu kenyataan. Bagaimanapun, pendedahan terkini mendapati ia adalah sebaliknya.

Sohna dan Mohna bekerja sebagai juruelektrik di syarikat Punjab State Power Corporation Limited sejak Disember lalu. Difahamkan, mereka bekerja syif selama 12 jam.

2022 1Largeimg 1150766827

Pendedahan pasangan kembar siam ini ternyata mengejutkan ramai pihak yang menganggap ia adalah tidak adil buat mereka.

Sohna dan Mohna mempunyai dua jantung, buah pinggang dan saraf tunjang, serta dua pasang lengan, tetapi berkongsi hati, pundi hempedu, kaki dan limpa. Mereka dilahirkan pada bulan Jun 2003 di Hospital Sucheta Kriplani di New Delhi.

Dalam satu kenyataan lain, pasangan kembar itu mengucapkan terima kasih kepada institusi Pingalwara kerana telah membesarkan mereka, mendidik dan membantu mereka menjadi berdikari.

Sumber : LobakMerah | Artikel Hafiz Ahmad

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*