Seorang Kanak-kanak Terj4tuh & Terp3rangkap Dalam Telaga 122 Meter, Operasi Menyel4mat Masih Berjalan-.

Seorang Kanak-kanak Terj4tuh & Terp3rangkap Dalam Telaga 122 Meter, Operasi Menyel4mat Masih Berjalan-.

Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun dilaporkan terjatuh ke dalam telaga sedalam 400 kaki (122 meter) ketika sedang bermain di padang di daerah Betul, Madhya Pradesh pada Selasa lepas, lapor India Tv.

Anggota polis Aathner, Anil Soni berkata bahawa insiden berkenaan berlaku sekitar jam 5 petang di kampung Mandavi.

Kanak-kanak tersebut dikenali sebagai Tanmay Diwayar, dikatakan bermain di padang sebelum dia terjatuh ke dalam telaga yang baru digali baru-baru ini.

Operasi menyelamat telah dimulakan dan jengkaut telah dibawa masuk untuk kerja-kerja menggali kawasan itu.

Bekalan oksigen juga telah diaturkan bagi memastikan kanak-kanak tersebut dapat bertahan sementara operasi menyelamat dilakukan.

Menurut Soni, Pasukan Tindakan Bencana Negeri (SDRF) yang terlibat dalam operasi yang bermula sekitar jam 2.30 pagi itu adalah dari Bhopal dan Hoshangabad.

“Operasi menyelamat telah dijalankan selepas kami menerima laporan, usaha untuk membawa kanak-kanak itu sedang dilakukan,” kata Majistret Daerah (ADM), Shyamendra Jayaswal.

“Pada jam 2.30 pagi, SDRF, pasukan penyelamat serta polis tiba di tempat kejadian untuk menyelamatkan kanak-kanak itu, ia mungkin mengambil masa selama dua hingga tiga jam,” katanya lagi.

Beliau juga memaklumkan bahawa kanak-kanak itu mungkin tidak sedarkan diri kerana berada dalam keadaan yang lemah, lapor Hindustan Times.

Sementara itu, Ketua Menteri, Madhya Pradesh Shivraj Singh Chouhan berkata bahawa dia akan memberi perkembangan mengenai operasi berkenaan dari minit ke minit.

“Insiden seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun terjatuh ke dalam telaga di kampung Mandvi di Betul sangat menyedihkan. Saya mengarahkan pihak berkuasa tempatan untuk mengambil langkah-langkah yang perlu. Saya berdoa agar operasi tersebut berjalan dengan lancar,” kata Ketua Menteri dalam satu ciapan di Twitter.

Sumber: SIAKAP KELI

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*