Datuk Syafinaz Ajar Qariah Teknik Pernafasan Dalam Satu Kelas Tarannum, Netizen Kagum-.

Datuk Syafinaz Ajar Qariah Teknik Pernafasan Dalam Satu Kelas Tarannum, Netizen Kagum-.

Baru-baru ini, video memaparkan Datuk Syafinaz Selamat mengajar teknik pernafasan yang betul buat qari dan qariah dalam satu kelas tarannum menjadi perhatian ramai.

Kebiasaannya kita melihat Syafinaz menjadi juri dalam sesebuah pertandingan, sememangnya ramai tidak menyangka Syafinaz yang juga pensyarah muzik itu turut mengajar qari dan qariah.

Menerusi video dikongsikan peminat, Syafinaz filihat bersungguh-sungguh mengajar teknik pernafasan yang betul dan dapat didengar bacaan tarannum qariah itu lebih baik selepas mengikut saranan guru vokal itu.

Perkongsian video itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengagumi guru vokal itu serta mendoakan agar Datuk Syafinaz mendapat pahala yang berganda-ganda kerana membantu para qari dan qariah.

Sementara itu, perkongsian seorang ustazah yang turut mengikuti bengkel di Akademik Tarannum Negeri Sembilan itu mengucapkan terima kasih kepada Syafinaz di atas ilmu yang diberikan.

Sumber: ROTIKAYA

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*