Pelajar ‘OKU’ Nek4d Jalan Kaki Balik Mengundi Seorang Pelajar, Tiket bas ke Kelantan ‘licin’-.

Pelajar ‘OKU’ Nek4d Jalan Kaki Balik Mengundi Seorang Pelajar, Tiket bas ke Kelantan ‘licin’-.

Seorang pelajar dari Kolej Komuniti Kepala Batas nekad berjalan kaki untuk pulang ke kampung halamannya di Kelantan bagi menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi untuk Pilihan Raya Umum ke-15(PRU15) Sabtu ini.

Tiket bas ekspres habis dijual
Memetik dari laporan yang dibuat Kosmo! Muhammad Haikal Noor Azmin,18 merupakan pelajar kelainan upaya (OKU) pertuturan dan pergerakan gigih berbuat demikian selepas tiket bas ekspres untuk ke Kelantan habis terjual.

Walau bagaimanapun, tindakannya berjalan kaki sambil menyorong beg pakaian telah disedari oleh pensyarahnya yang kebetulan melalui Jalan Bertam Indah 2 kira-kira pukul 7 petang semalam.

Pihak kolej hantar menaiki kenderaan jabatan
Menurut, Pengarah Kolej Komuniti Kepala Batas, Ts. Jasni Mohd. Yusof, pelajar terbabit kelihatan letih ketika ditemui namun tetap mahu meneruskan perjalanannya pulang ke kampung halaman.

“Muhammad Haikal adalah pelajar bidang Sijil Animasi 2D dan dia juga kurang sempurna daripada segi pergerakan dan pertuturan namun semangatnya kuat.

“Kita mengambil inisiatif dengan menghantar Muhammad Haikal pulang Kelantan menggunakan kenderaan jabatan hari ini supaya boleh mengundi Sabtu ini.

“Sumbangan turut dibuat oleh semua kakitangan kolej bagi memudahkan urusan perjalanan pelajar berkenaan,” katanya.

Dalam pada itu, pelajar yang merupakan anak sulung dari lima beradik itu mengakui sangat terharu dengan bantuan yang dihulurkan oleh pihak kolej tempatnya menuntut ilmu.

Ujarnya, bantuan tersebut sedikit sebanyak meringankan beban mereka sekeluarga memandangkan bapanya sudah meninggal dunia sejak 11 tahun yang lalu.

Sumber:OH MY MEDIA

PERHATIAN: Pihak NZDIGITAL tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page NZDIGITAL Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*