R0snazirah Akhirnya Brjaya Diselamatkan. Ketua PoIis Negara Beritahu Di Mana Mngsa Ditemui

R0snazirah Akhirnya Brjaya Diselamatkan. Ketua PoIis Negara Beritahu Di Mana Mngsa Ditemui

Setelah genap dua minggu kehilangan ejen jualan kosmetik, R0snazirah Mohd Naim, keluarga masih meletakkan harapan tinggi agar wanita itu ditemui dengan selamat.

Menurut kakak mngsa ketika dihubungi, kelegaan sedikit terasa apabila dimaklumkan oleh poIis penyiasatan terhadap adiknya yang berusia 36 tahun itu ada perkembangan positif.

” WaIaupun tidak dimaklumkan dengan jelas mengenai perkembangan positif itu, sedikit sebanyak kami berasa lega dan menyerahkan sepenuhnya kepada siasatan poIis.” katanya.

Wanita itu berkata, keluarganya tidak pernah berhenti berharap malah setiap hari sejak tarikh kehilangan R0snazirah pada 13 September lalu, solat hajat tidak pernah berhenti dibuat.

Katanya, mereka kini sudah tidak mengambil pusing terhadap kec4man dan tudvhan yang dilemparkan orang ramai sebaliknya lebih menumpukan usaha pencarian mngsa.

Dalam perkembangan sama, Ketua PoIis Kelantan Datuk Muhamad Zaki Harun baru-baru ini berkata, siasatan terhadap ke.s itu menunjukkan perkembangan positif.

Tanpa menjelaskan butiran menyeluruh, beliau berkata, pihaknya sedang bekerjasama dan saling berhubung dengan pihak berkuasa ThaiIand.

R0snazirah akhirnya berjaya diselamatkan

Terbaru, ejen jualan produk kosmetik wanita R0snazirah Mohd Naim, yang dicuIik sekumpuIan leIaki dari kediamannya di Tumpat, Kelantan pada 13 September lalu berjaya diseIamatkan.

Lokasi kedudukan mngsa berusia 36 tahun itu berjaya dikesan hasil bantuan dan kerjasama erat antara pihak berkuasa ThaiIand dan Jabatan S1asatan Jnayah (JSJ) Bukit Aman.

Ketua PoIis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani, berkata melalui kerjasama erat ini PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan PoIis Diraja ThaiIand serta perkongsian maklumat dan perisikan berjaya mengenalpasti lokasi keberadaan di ThaiIand.

” Mngsa kemudiannya berjaya ditemui dan diselamatkan sebelum dibawa pulang ke tanah air hari ini.

” Dalam kes ini juga seramai tujuh leIaki tempatan ditahan di sekitar Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Keluarga tak henti solat hajat

Dalam pada itu, ahli keluarga R0snazirah sebelum ini memaklum mereka tidak berhenti berikhtiar termasuk melakukan solat hajat.

” Selain membuat solat hajat di rumah, ia juga dilakukan di beberapa masjid dan surau sebagai ikhtiar kami dan bantuan daripada orang ramai,” katanya.

PoIis ThaiIand sebelum ini mengedarkan gambar mngsa ke.s cuIik di Tumpat, dekat sini, ke 19 balai poIis di Wilayah Narathiwat bagi membantu mengesan wanita itu.

Ketua PoIis Wilayah Narathiwat, Wan Seman Wan Salleh, berkata gambar seorang sus-pek leIaki turut diedarkan dan usaha berkenaan dijalankan bagi membantu polis Kelantan yang mengesyaki mngsa dicuIik dan diIarikan ke ThaiIand.

” Kita kini menjalankan operasi besar-besaran bagi membantu PDRM (PoIis Diraja Malaysia) mengesan wanita yang juga ejen kosmetik berusia 36 tahun yang dicuIik dari rumahnya di Kampung Semat Jal, Tumpat, pada 13 Sept lalu.

” Operasi mengesan mngsa itu digerakkan sejurus pihaknya menerima gambar mngsa dan juga seorang sus-pek yang dipercayai antara individu yang terlibat mencuIik wanita tersebut,” katanya.

Sumber:hmetr0

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*