Nenek Beumur 90 tahun Ini, Rutin Hariannya Adalah Membaca Kitab Sambil Menunngu Pembeli Datang. Subhanallah

Nenek Beumur 90 tahun Ini, Rutin Hariannya Adalah Membaca Kitab Sambil Menunngu Pembeli Datang. Subhanallah

Nenek yang diberi nama Rokhani berumur 90 tahun asal Indonesia ini rutin hariannya adalah membaca kitab sambil menunggu pembeli datang. baginya, belajar serta beribadah tidak pernah mengenal usia. jualan utamanya bawang putih tunggal ataupun bawang lanang yang mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan.

Membaca kitab sambil menunggu pembeli datang sudah menjadi kebiasaan buat nenek ini. Sekiranya mendengar laungan azan, beliau akan bergegas untuk solat di masjid yang berdekatan dengan tempat beliau berniaga.

beliau memang dikenal sebagai seorang yang rajin beribadah. Setiap pagi sebelum berniaga, beliau akan mengaji Alquran terlebih dahulu. Semasa berniaga pula, dia akan membaca kitab fikih pula sambil menunggu pelanggan.

Nenek Rokhani tinggal di sebuah rumah kecil yang berada tidak jauh dari Masjid. Rumah itu hanya memiliki satu lampu yang digunakan untuk membaca Alquran. Untuk keperluan harian, nenek Rokhani hanya bergantung kepada hasil perniagaanya.

Beliau memilih untuk tidak menyerah kepada kehidupan dan mengabdikan diri beribadah sepenuhnya kepada Allah SWT.

Sumber:fb

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*