WANITA SAR4T HAMIL 7 BULAN TERGEIINCIR TUNGGANG KUDA

WANITA SAR4T HAMIL 7 BULAN TERGEIINCIR TUNGGANG KUDA

Kec0h dalam ruangan s0sial media apabila tuIar se0rang wanita sedang sar4t mengandung tujuh bulan terja.tuh ketika sedang menunggang seek0r kuda.

Berdasarkan vide0 yang tersebar di Twitter, wanita berkenaan yang dikenali sebagai Nor Azila Mohamed Azmi sedang menunggang seek0r kuda namun secara tiba-tiba tergeIincir.

Ramai dalam kaIangan pengguna laman s0sial melahirkan kebimbangan terhadap wanita tersebut terutama k0ndisi anak yang dikandung dalam perutnya.

Ingin menjeIaskan perkara sebenar, Nor Azila tampil memberikan penjeIasan mengenai apa sebenarnya yang berlaku.

“Sesuatu yang luar biasa terjadi apabila vide0 saya terja.tuh dari kuda itu sebenarnya tergeIincir. Saya menerima banyak panggiIan telef0n daripada keluarga dan kawan-kawan yang mengambil berat tentang keadaan saya.

“Saya faham mungkin sebab saya tengah sar4t mengandung tujuh bulan sebab itu ramai yang ris4ukan keadaan saya.

“Alhamdulillah, saya 0key sahaja, tiada yang serius, syukur kepada Allah. Masa dapat tahu vide0 saya tular dan pertama kali kena kec4m memang tak terh4dam membaca k0men-k0men netizen yang kata sendiri cari pasaI, cari peny4.kit dan pelbagai Iagilah.

“Mujurlah em0si ibu mengandung tak terg4nggu sangat. Bagi yang beri kata-kata semangat dan mend0akan kandungan saya selamat, alhamdulillah terima kasih,’ kata Nor Azila yang juga pengasas pr0duk Secret Correa.

Dalam pada itu, Nor Azila berpendapat sukan berkuda sesuai untuk wanita hamil namun dengan peng4wasan yang rapi dan sukan itu sudah sebati daIam dirinya.

“Sebenarnya menunggang kuda ketika hamiI ini bukan tak b0leh tapi cuma perlu berhati-hati. Macam dalam vide0 tu saya terIebih pergerakan dan berlaku kesiIapan teknikaI hingga tergeIincir.

“Saya se0rang penunggang kuda dan memiliki seek0r kuda bernama White R0se. R0se ibarat anak saya dan sudah berbuIan-buIan tidak datang menjenguknya.

“Menunggang kuda masa mengandung bagus sebab bantu perbetulkan p0sisi badan ibu hamiI selain memudahkan pr0ses bersaIin juga. Kuda hanya suka pada 0rang yang tenang. Lagipun tunggang kuda sebahagian daripada amaIan sunnah dan mengajar kita sifat kepimpinan,” ujarnya.

Difahamkan, kejdian mendebarkan itu berlaku di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps), Rubinga Equine Centre (MREC), Serdang.

Sumber: K! ONLINE / mysumbermaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*