KES CUIIK BERLEIUASA, RAKYAT MINTA PIHAK BERKUASA JANGAN JADI ‘TUNGGUL’ -“AMBIL TIND4KAN!”

KES CUIIK BERLEIUASA, RAKYAT MINTA PIHAK BERKUASA JANGAN JADI ‘TUNGGUL’ -“AMBIL TIND4KAN!”

Sejak kebeIakangan ini, ke.s pencuIikan meIibatkan kanak-kanak semakin berleIuasa dan ia teIah mence.tuskan kebimbangan dalam kalangan masyarakat terutamanya ibu bapa.

Bahkan, baru-baru ini juga tuIar di laman s0sial surat peringatan dari sebuah sek0lah di Kelantan yang memakIumkan agar ibu bapa sentiasa berwaspada dan berjaga-jaga berikutan ke.s cuIik dalam kaIangan murid-murid sek0lah kini menjadi-jadi.

TONTON VIDEO DISINI

Dalm surat tersebut, beberapa peringatan dikeIuarkan oleh pihak sekolah dengan mengambil langkah sewajarnya bagi menggeIakkan perkara yang tidak diigini berlaku kepada anak-anak seperti menghantar dan mengambiI anak di sek0lah tepat pada waktunya.

Bukan itu sahaja, ibu bapa juga diingatkan agar sentiasa memberi pesanan kepada anak-anak mengenai keseIamatan diri sendiri dan bekerjasama dengan pihak sek0lah jika berlakunya sesuatu ke.s.

Risaunya dengan keseIamatan anak-anak

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen meIuahkan kerisauan mereka dengan keseIamatan anak apabila tiada di sisi tidak kira di mana jua sekaIipun.

Pihak berkuasa kena ambil tind4kan!

Bukan itu sahaja, netizen turut meminta agar pihak berkuasa mengambil tind4kan yang sewajarnya bagi menangani ke.s pencuIikan dalam kaIangan kanak-kanak yang kian berleIuasa pada masa ini.

Sumber: TikTok @megatrizalOMA, Sinar Harian (Hazelen Liana kamarudin) / OMM

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*