S4ksi D4kwa Ebit Lew Hantar Gambar Kem4luan Di WhatsApp

S4ksi D4kwa Ebit Lew Hantar Gambar Kem4luan Di WhatsApp

Berikut adalah perkembangan perbinc4raan k3s gangguan s3ksual melibatkan pend4kwah bebas, Ebit Lew setakat hari ini.

S4ksi pend4kwaan yang merupakan seorang pakar motivasi, Mohd Fairuz Abu menjadi s4ksi pertama yang memberitahu mahk4mah bahawa pengadu k3s itu pada mulanya enggan membuat lap0ran polis kerana t4kut.

Ini kerana mangsa menganggap dirinya sebagai orang kecil dan tertvduh pula sebagai orang besar. Situasi ini membuatkan peng4du t4kut suara mereka tidak akan didengari.

S4ksi juga mendedahkan telah menerima puluhan mesej aduan daripada m4ngsa-m4ngsa Ebit Lew melalui WhatsApp yang menerima g4ngguan seksval.
Pengadu t4kut nak buat lap0r4n polis
Salah seorang individu yang hubungi saya adalah pengadu (identiti tidak boleh dided4hkan) pada jam 11.04 malam 26 Julai 2021…ada juga m4ngsa lain yang meng4du menjadi m4ngsa ganggvan s3ksual Ebit Lew, tetapi mereka tidak meletakkan nama mereka kerana t4kut dan tidak berani tampil ke depan.Pada awalnya ‘pengadu’ (identiti tidak dided4hkan) bertanya siapa individu yang saya maksudkan dalam ‘posting’ (di Facebook).

Bila saya menyebut berkaitan Ebit Lew, maka pengadu terus berkongsi tangkap layar perbualan Ebit Lew dengan beliau, juga menghantar gambar kemaluan yang diberikan oleh Ebit Lew melalui WhatsApp.

S4ksi cuba pujuk pengadu buat lapor4n p0lis
Jawapan ini diberikan Fairuz bagi menjawab soalan Pendakwa Raya, Zahida Zakaria di hadapan Majistret Nur Asyraf Zolhani.

Kredit: Berita Harian

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*