Lelaki minta air panas buat susu anak, pekerja siap bantu cucikan botol

Lelaki minta air panas buat susu anak, pekerja siap bantu cucikan botol

Bukan susah untuk berbuat baik, kadang kala hanya memerlukan sedikit kesungguhan. Selain meraih ganjaran pahala, ia juga boleh membuatkan seseorang itu tersenyum sepanjang hari.

Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsi pengalaman manis ketika berurusan dengan seorang pekerja Starbucks di cawangan berdekatan Hospital Pakar KPJ Tawakkal, Kuala Lumpur.

Menurut @angahazie888 ketika di premis tersebut, dia meminta sedikit air panas daripada pekerja berkenaan kerana mahu membancuh susu anaknya.

LIHAT VIDEO DISINI

Lebih membuatkan dia terharu apabila pekerja itu bukan sahaja mengisi air panas mengikut sukatan sepatutnya, malah turut bertindak membasuh botol susu anaknya sehingga bersih.

“Terima kasih kat brother (pekerja) ni. Minta air panas sikit nak buat susu anak. Siap basuh sekali, ikut letak line air lagi,” tulisnya.

Rakaman berdurasi 35 saat itu memaparkan pekerja terbabit sedang membasuh botol susu di bahagian singki sebelum mengisi air panas dengan teliti.

Video berkenaan mendapat 462,000 tontonan dan hampir 900 komen netizen yang rata-rata memuji kebaikan pekerja itu yang dianggap membantu memudahkan urusan orang lain.

Malah, segelintir juga mendoakan anak muda itu memperoleh ganjaran pahala dan dinaikkan gaji hasil kerajinan terhadap pekerjaan dilakukan.

Mungkin dia pun seorang bapa?

Baik budi pekertinya

Kita mudahkan urusan orang, Insya-Allah balas

Tak rugi berbuat baik…

Bukan susah untuk berbuat baik, kadang kala hanya memerlukan sedikit kesungguhan. Selain meraih ganjaran pahala, ia juga boleh membuatkan seseorang itu tersenyum sepanjang hari.

Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsi pengalaman manis ketika berurusan dengan seorang pekerja Starbucks di cawangan berdekatan Hospital Pakar KPJ Tawakkal, Kuala Lumpur.

Menurut @angahazie888 ketika di premis tersebut, dia meminta sedikit air panas daripada pekerja berkenaan kerana mahu membancuh susu anaknya.

@angahazie888

terbaik brother ni tq bang siap bsh kan botol air anak den…lokasi jalan pahang selepas bulatan pahang…#stubucks🤗

♬ PENANTIAN ARMADA – Sadvibes🥀

Lebih membuatkan dia terharu apabila pekerja itu bukan sahaja mengisi air panas mengikut sukatan sepatutnya, malah turut bertindak membasuh botol susu anaknya sehingga bersih.

“Terima kasih kat brother (pekerja) ni. Minta air panas sikit nak buat susu anak. Siap basuh sekali, ikut letak line air lagi,” tulisnya.

Rakaman berdurasi 35 saat itu memaparkan pekerja terbabit sedang membasuh botol susu di bahagian singki sebelum mengisi air panas dengan teliti.

Video berkenaan mendapat 462,000 tontonan dan hampir 900 komen netizen yang rata-rata memuji kebaikan pekerja itu yang dianggap membantu memudahkan urusan orang lain.

Malah, segelintir juga mendoakan anak muda itu memperoleh ganjaran pahala dan dinaikkan gaji hasil kerajinan terhadap pekerjaan dilakukan.

Mungkin dia pun seorang bapa?

Baik budi pekertinya

Berkat gaji dia

Kita mudahkan urusan orang, Insya-Allah balas

Tak rugi berbuat baik…

Naikkan gaji dia!

Sumber: TikTok @angahazie888

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*