Sedekah jadi amalan, pemergian wanita ini dicemburui

Sedekah jadi amalan, pemergian wanita ini dicemburui

KEMATIAN yg dicemburui, begitulah rata-rata komen netizen berhubung k3matian seorang wanita sehingga kisah itu tular di laman s0sial.

Menurut perkongsian menerusi Facebook Aku Mencintai Mu Ya Rasulullah, Nurul Fahima Binti Abdul Rahim, 31, yg kini menetap di Syria mengehmbvskan nafas terakhir pada malam Jumaat di atas riba suaminya ketika membaca al-Quran.

“Nurul Fahima Abdul Rahim, meningg4l dunia di bumi yg penuh barokah, bumi Syria.

“Kemati4n beliau di tanah Syam. Ada 25 ribu jasad sahabat dikebvmikan di Syam termasvk isteri-isteri nabi.

“Waktu sepertiga malam Jumaat sedang khatam al-Quran atas ribaan svami,” ujar pengendali Facebook tersebut.

Menurut svaminya, arwah sangat suka bersedekah semasa hayatnya dan sudah menjadi amalan hariannya untuk menyimp4n sebanyak 50 sen sehari untuk tuju4n itu.

“Bila dah penvh tabung, wang itu akan diedarkan kepada anak-anak yatim atau orang aw4m. Jika dia tidak sihat, dia minta saya edarkan.

“Bukan sedekah berbentuk dvit sahaja, arwah juga selalu sedekah makanan kepada rakan-rakannya walaupun sedikit,” ujar su4minya.

Arwah Nurul Fahima juga sangat mem3ntingkan hubungan silaturrahim sesama keluarga dan saudara-mara walaupun beliau ber4da jauh di perantauan.

“Bagi arwah, jarak tidak menj4di masalah untuk dia berhubung walaupvn jasad tidak bertemu.

“Disebabkan sikapnya suka menjaga silatrurrahim ramai kenalan yang mengen4linya dan yang tak meng3nalinya terasa akan pemergian dia hatta kenalan lama turvt menyapa saya asbab pemergiannya,” ujar adik arwah, Rabiatul Adawiyah.

Difahamk4n, arwah meninggal dunia akibat komplikasi jantung yg serius.

Semoga roh arwah dicucvri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yg beriman. Al-Fatihah..

Sumber:CaraMohon

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*