[VIDEO] Kenang Zaman Sus4h Gaji RM5! Perjalanan Per1t, Wak Doyok Tekad Ubah Kehidupan

[VIDEO] Kenang Zaman Sus4h Gaji RM5! Perjalanan Per1t, Wak Doyok Tekad Ubah Kehidupan

Di sebalik kejayaan seseorang tu mesti pernah lalui zaman naik jatvh ketika meniti cita-cita yang ingin dicapai. Bukan senang nak cari duit untuk menampung kehidupan seharian sekarang ni. Kalau kita kerja ker4s dan fokus 100% apa yang kita nak, mesti akan tercapai punya.

TONTON VIDEO DIBAWAH SEKALI

Tak terkecuali abam fashionista misai lentik ni, sebelum jadi popular macam sekarang macam-macam duga4n yang Wak Doyok terpaksa lalui. Iya lah, orang cakap memang takde jalan senang untuk berjaya kan. Memang Wak Doyok ni dulu dari kerja kuli hingga lah jadi ikon remaja di Malaysia ni.

“Aku pernah menjadi buruh kasar..”

Ingat aku 7 tahun 2008 dulu aku pernah sus4h ya Allah saja yang tahu. Bagai mana kehidupan yang bergitu semp1t sampai kawan-kawan semua meninggalkan aku disebabkan aku telah jatvh miskin dan di bu4ng kerja. Aku pernah menjadi buruh kasar di port klang menurunkan kereta mewah 3 hari tak tidor dengan gaji rm5 satu jam. Kereta GTR35 ini lah 1st time aku pernah bawah turun dari kapal.

Tanam hidup untuk berubah

orang tak tahu kehidupan aku sebelom ini pernah susah yang orang tahu hanyalah bercakap yang tidak betul kutvk,d3ngki,maki dari semua itu lah aku membuat kan jati diri aku untuk terus berubah. Aku dah tak mahu menjadi susah lagi aku tanam kan hidup aku untuk berubah dan terus kan kehidupan aku seterusnya.

Pernah kerja sebagai kelindan lori bawa barang kilang

Hari demi hari aku lalui liku-liku yang amat pahit disebab kan aku kehilangkan kerja tapi aku tidak patah semangat untuk aku terus mencari kerja baru lalu aku dapat kerja sebagai seorang kelindan lori satu 1 tan membawak barang2 untuk kilang. Tatapi kerja itu hanyalah contrak sahaja apabila tamat nya contrak aku tiada kerja lagi. Pada masa itu aku kerja jugak sekadar ambik upah buat rumah,potong rumput dan membaik pulih vespa.

“Allah itu maha agong..”

Allah itu maha agong dan kaya aku berdoa tak putvs2 hingga lah dia bagi petunjuk untuk aku menjadi sekarang ini semua telah di takdirkan oleh nya. jadi aku harap kepada followers aku yang telah follow aku pada tahun 2010 sejak 1st time aku buat ig ini mereka tahu lah jalan hidup aku macam mana dan pernah aku cerita kan jalan hidup aku niat aku nak buat kan mak ayah aku bahagia mereka dah berusia apa yang boleh buat hanya lah membuatkan mereka bahagia itu saja sebagai anak.

Berkat hubvngan dengan ibu bapa

Berkat menjaga hubung4n dengan Allah SWT serta ibu bapa menjadi kekuatan utama Wak Doyok dalam kehidupannya. Seperkara yang amat dikagumi, Wak Doyok tidak pvtus membahagiakan ibunya selepas arwh bapa pulang ke rahmatullah.

Tanpa berselindung, Wak Doyok turut bercerita akan kehidupan sukar yang dilalui suatu masa dulu. Terpaksa membuat pelbagai pekerjaan termasuk kerja buruh kasar demi mencari sesuap rezeki.

Alhamdulillah kini segalanya sudah berubah. Berkat kerajinan dan sentiasa mengutamakan ibu tercinta, hidup Wak Doyok kini berubah 360 darjah.

Sumber: Nona/youtube

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*