Ustaz Jalaluddin Hassan Meningg4l Dunia Ketika Tunai Umrah

Ustaz Jalaluddin Hassan Meningg4l Dunia Ketika Tunai Umrah

NAIB Presiden Persatuan Agensi Pelancongan Islam Singapura (AMTAS) Ustaz Jalaluddin Hassan meningg4l dunia di Mekah, hari ini. Khabar duka itu disampaikan oleh satu catatan di laman Facebook Fawaidul Mukhtarah.

Jenaz4h Allahyarham dibawa ke Masjidil Haram untuk disolatkan sebelum dikebumikan selepas solat Asar.

Catatan itu turut diiringi petikan skrin mesej WhatsApp oleh Ustaz TM Fouzy yang menyatakan bahawa isteri Allahyarham mengesahkan berita kem4tian itu.

Menurut Ustaz TM Fouzy, isteri Allahyarham memaklumkan Allahyarham mengadu s4kit belakang pada jam 2 pagi. Beliau dibawa ke klinik swasta AlBayt di Kompleks Menara Zam-zam tetapi klinik itu tutup.

Ustaz Jalaluddin, rebah di sana.

Salah seorang jemaah umrah Jalaluddin Travel, Muhd Khorudin berkata, Allahyarham baru sahaja selesai menunaikan umrah selepas tiba di Mekah dua hari yang lalu.

“Semalam baru habis ziarah, buat ziarah dan umrah dari Jaaranah, dia (Allahyarham) ikut umrah, dia balik mungkin penat agaknya.”

“Malamnya kita baru makan bersama di restoran jadi kita tak nampak dia (Allahyarham) s4kit, jadi tak menyangka,” kata seorang lagi jemaah umrah yang bernama Syarif.

Allahyarham Ustaz Jalaluddin dilaporkan berangkat ke Arab Saudi pada 7 Disember lalu bersama 47 jemaah dan dijangka pulang pada 17 Disember ini.

Pada Oktober lalu, Allahyarham memimpin pasukan AMTAS yang meninjau pembukaan semula ibadah umrah untuk para jemaah Singapura. Pasukan itu meninjau protokol kesihatan agar jemaah Singapura dapat mengerjakan umrah COVID dengan selamat. Kumpulan pertama jemaah umrah Singapura mula berangkat ke Saudi pada 4 November lalu.

sumber: https://wowberita.my/ via https://updateinside.com/

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*