PENDAKWAH BEBAS TERKENAI, USTAZ NAJIB ALI M4.UT KEMAIANGAN. AL-FATIHAH

PENDAKWAH BEBAS TERKENAI, USTAZ NAJIB ALI M4.UT KEMAIANGAN. AL-FATIHAH

CHUKAI: Se0rang pend4kwah bebas m4.ut selepas mot0sikal berkuasa tinggi yang ditungganginya terbabit dalam kemaI4ngan dengan sebuah kereta di Kil0meter 119, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, dekat K0mpleks 0perasi PETRONAS Kemaman, hari ini.

Dalam kejdian kira-kira jam 1 tengah hari, Mohd Najib Ali@Awang, 52, yang par4h di kepala dis4hkan meninggaI di tempat kejdian.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan, berkata mngsa menunggang mot0sikal ke Kerteh.

Menurutnya, sebaik tiba di l0kasi kejdian, kereta dipandu se0rang wanita berusia 46 tahun dari arah bertent4ngan membuat pusingan U secara mengejut.

“Mohd Najib gagaI membrek dan mengeIak, sebelum mermpuh kereta terbabit.

“Rmpuhan kuat itu menyebabkan mngsa terc4mpak kira-kira 20 meter sebelum dis4hkan meninggaI di tempat kejdian oleh pegawai perubatan,” katanya.

Hanyan berkata, pemandu kereta ced3ra di Ieher.

“Mngsa yang ced3ra dihantar ke Hspital Kem4man untuk raw4tan Ianjut, sementara my4t mngsa dibawa ke Jabatan Forensik h0spital sama.

“Ke.s berkenaan disia,sat mengikut seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Kita doakan semoga pegurusan jenazah dipermudahkan.Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman dan beramal soleh.Al-Fatihah

Sumber : wowberita

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*