KHABAR DUKA, LBU KEPADA BIDUANITA SHARIFAH AINI MNINGGAI DUNIA. ‘KSIHATAN MR0SOT SJAK ANAK PRGI..’ AL-FATIHAH

KHABAR DUKA, LBU KEPADA BIDUANITA SHARIFAH AINI MNINGGAI DUNIA. ‘KSIHATAN MR0SOT SJAK ANAK PRGI..’ AL-FATIHAH

Kuala Lumpur: Ibu kepada Biduanita Negara, Allahyrham Datuk Sharifah Aini iaitu Sharifah Noor Syed Ahmad Al-Attas, 88, mninggaI dunia akib4t penya.kit rad4ng paru-paru di sebuah h0spital di Singapura, awal pagi ini.

Berita pemrgian arwh Sharifah Noor disahkan cucunya, Aliff Omar Ali kepada BH Online.

Aliff berkata, arwh neneknya menghmbuskan nfas terakhir di h0spital, awal pagi ini.

“Saya diberitahu arwh menghid4p peny4kit r4dang paru-paru dan dimasukkan ke h0spital, sebelum menghmbuskan nfas terakhir, hari ini.

“Saya sudah Iama tidak menemui arwh yang menetap di Singapura, tetapi sentiasa berhubung menerusi panggilan vide0 untuk bertanya khabar.

“Sem0ga r0h arwh dicucur.i rahmat dan ditempatkan di kalangan insan beriman serta beramal s0leh,” kata Aliff menerusi mesej aplikasi WhatsApp.

Sementara itu, rakan baik arwh Sharifah Aini, Rosman Jasmi berkata, dia bersama Aliff, isteri, anak serta keluarga mentua Aliff pernah ke Singapura menziarah arwh Sharifah Noor pada Aidilfitri, beberapa tahun lalu.

“Kami melawat arwh yang menetap bersama suami, Musa Baba dan anak-anaknya selepas pemrgian arwh Sharifah Aini, beberapa tahun lalu.

“Secara kebetulan, Aliff baru sahaja menimang cahaya mata pertama, jadi mahu memperkenalkan cicit sulung kepada arwh dan keluarga di Singapura,” katanya.

Rosman berk0ngsi, sebelum ini, arwh pernah ditimp4 kemaIangan menyebabkannya ced.era dan ptah.

“Arwh selalu berulang-alik ke masjid dengan menaiki bas.

“Satu hari, bas dinaiki mendapat kemaIangan. Arwh yang berada dalam bas terjtuh dan ced.era. Keadaannya agak truk kerana ada anggota badan yang ptah.

“Sejak itu, keadaan kesihatan arwh mula mer0sot,” katanya.

Rosman berkata, dia terkjut mendapat perkhabaran pemrgian arwh pada subuh tadi.

“Sebenarnya, keadaan arwh sudah tidak sihat sejak pemrg1an arwh Sharifah Aini.

“Arwh memberitahu saya keadaannya uz.ur ketika menghadiri majlis pengebu.mian arwh Sharifah Aini, lapan tahun lalu. Malah, arwh pe.ngsan di Tanah Perku.buran Islam Bukit Kiara, Kuala Lumpur.

“Beliau tidak menyngka arwh Sharifah Aini pergi dahulu, memandangkan dirinya yang u.zur dan saklt tua,” katanya.

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*