Pernah Terfikir Mµrtad Sebab Tiada Panduan Hidup – Kembali Istiqomah Sebagai Orang Islam

Pernah Terfikir Mµrtad Sebab Tiada Panduan Hidup – Kembali Istiqomah Sebagai Orang Islam

Agama Islam merupakan agama terbesar di Malaysia. Oleh sebab itu, ia menjadi agama rasmi di negara Malaysia dan agama-agama lain bebas dijadikan pegangan.

Tidak hairanlah jika Islam dianuti oleh pelbagai bangsa dan tidak hanya tertumpu kepada masyarakat Melayu sahaja. Kerap kali kita dengar bahawa individu daripada agama lain berhijrah menjadi saudara Islam.

PERJALANAN MENJADI MUSLIM SEJATI.

Menerusi perkongsian yang diperoleh di Y0utube, seorang lelaki yang memegang status sebagai Mualaf telah berkongsi perjalanan hidupnya sebagai seorang Muslim selepas kembali ke agama fitrah.

John Selvaraj yang juga merupakan penceramah, telah menceritakan pengalamannya semasa baru-baru memeluk Islam. Menurut Brother John, dia peluk agama Islam kerana ingin berkahwin dengan wanita Melayu.

Selepas beberapa ketika, dia tidak dapat menemui wanita Melayu untuk dinikahinya. Ketika itu dia tidak tahu apa-apa tentang Islam dan sedikit demi sedikit cuba untuk mempelajarinya.

Namun, dia seakan hilang pµnca apabila tiada seorang pun yang sanggup mengajarnya tentang Islam. Dia juga ada menghadiri beberapa tempat untuk belajar, akan tetapi masih tidak dipanggil untuk sesi pembelajaran berkaitan Islam.

SEBAK DENGAR PERKONGSIAN JOHN SELVARAJ.

Perkongsian yang dibuat oleh Brother John Selvaraj ini benar-benar menginsafkan kerana begitu hebat hatinya diuji oleh Allah SWT dan dia masih kuat menempµh dugaan itu.

KEMBALI KE AGAMA ASAL.

Oleh sebab itu, Brother John telah berniat untuk keluar dari Islam sehingga membuat permohonan di Mahkamah syariah. Menurutnya, keinginan untuk kembali murt4d seakan membµak-bµak kerana tidak mendapat bimbingan yang sewajarnya.

Semasa sesi kauseling di mahkamah syariah, dia menyatakan sebab keinginan balik ke agama sebelumnya semakin kuat sehinggalah dia bertemu seorang lagi pendakwah Mualaf yang membawanya kembali ke pangkal jalan.

Sejak dari itu, dia mulai mempelajari Islam dengan lebih mendalam dan sempurna seperti yang diimpikan. Niat untuk menjadi seorang yang mµrtad juga sudah terkµbur kerana memahami indahnya Islam.

Selain itu, warganet turut bersetuju bahawa video yang dikongsikan adalah salah satu krit1kan yang harus diambil secara positif oleh pihak-pihak tertentu berikutan urusan menjadi seorang Muslim dirµmitkan dengan pelbagai prosedur.

Sumber karteldakwah.com

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*