Gigih Meny3mpurnakan S0lat Walaupun Tidak Mempunyai T4ngan, Kanak-Kanak Ini Buat Ramai Orang Ins4f!

Gigih Meny3mpurnakan S0lat Walaupun Tidak Mempunyai T4ngan, Kanak-Kanak Ini Buat Ramai Orang Ins4f!

S0lat merupakan perkara pertama yang akan dihis4b di akhir4t kelak. Namun, masih ada di antara kita yang masih tidak menjaga s0lat.

Pada awal bulan ini, telah tular sebuah video yang telah menj3ntik hati ramai penonton di Facebook. Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah mendapat 3.6 juta tontonan , hampir sejuta tanda suka dan sebanyak 30 ribu k0men memb4njiri video tersebut.

Video yang berdurasi 1 minit 14 saat itu memaparkan seorang kanak-kanak kur4ng up4ya yang sedang menunaikan s0lat. Kanak-kanak itu juga terlihat sedikit sukar untuk melaksanakan s0lat tanpa kedua-dua l3ngannya namun, dia tetap berusaha menyempurn4kan s0latnya. Dia hanya berg4ntung kepada kakinya untuk berdiri, sujud dan rukuk.

Vide0 pendek ini mendapat pelbagai re4ksi darip4da N3tizen yang kebanyakannya k4gum dengan kanak-kanak tersebut.

Melalui vide0 tersebut , bolehlah kita simpulkan bahawa k3kur4ngan/k3c4catan bukan p3ngh4lang untuk kita melaksanakan s0lat.

Kanak-kanak ini mungkin k3lihatan tidak s3mpurna di penglih4tan kita tetapi pasti sangat s3mpurna di mataNya.

SubahanAllah!

Sumber : دەنگی قورئان خوێنان

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*