Rmai Sk0ng PteriSarah Sman IraKzar, K0menNeelofa Pling Mnarik Prhatian BuatNtizen Pujl

Rmai Sk0ng PteriSarah Sman IraKzar, K0menNeelofa Pling Mnarik Prhatian BuatNtizen Pujl

Kuala Lumpur – Pelakon, Puteri Sarah Liyana, 37, memfailkan ti.ndakan di M.ahkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua a.duan di pejabat agama terhadap wanita dikenali sebagai Ira Kazar yang did.akwa kekasih suaminya, Syamsul Yusof.

Puteri Sarah berkata, selepas hampir empat tahun menangis, men.ahan sabar dan menanggung d.erita, akhirnya dia nekad mengambil t.indakan undang-undang.

Selepas pulang daripada menunaikan umrah, Mei lalu, saya nampak jelas dengan apa yang saya hendak buat dan sekarang saya fokus. Jadi, sebelum pergi umrah, saya sudah beri semua m.aklumat kepada peguam. Sepanjang sebulan di luar negara, mereka sudah siap dan kaji semuanya.

“Selepas saya pulang, kami terus berbincang dan mengambil t.indakan sa.man,” katanya ketika ditemui di Jabatan Agama Islam Selangor JAIS di sini, hari ini.

Memperincikan t.indakannya itu, Puteri Sarah berkata, dia mengambil langkah berkenaan demi mempertahankan m.aruah diri yang terc.alar dan sekian lama didiamkan.

“I.su ini tidak akan berlarutan kalau saya tidak digan.ggu pihak ketiga yang terus menca.bar. Sebelum ini, saya ada kongsi di Instagram bahawa dia menc.abar saya dengan menyatakan bila saya hendak saman dan meminta peguam saya membuat ti.ndakan segera.

“Jadi, sekarang, kami sudah failkan dua s.aman,” katanya.

Selain menuntut keadilan, Puteri Sarah mahu menyelamatkan rumah tangganya dan memperjuangkan hak sebagai wanita tera.niaya.

“Sebelum buat keputusan ini, saya berfikir panjang mengenai apa yang akan berlaku kepada saya, perkahwinan dan keluarga saya. Saya buat semua ini untuk diri sendiri dan keluarga saya. Sampai bila saya hendak kena p.ijak macam ini?.

“Malah, ramai wanita tera.niaya yang menghantar mesej peribadi bertanya nasihat. Sekarang, saya sudah bukakan jalan kepada mereka.

Insya-Allah selepas ini, siapa yang mahu meny.ondol mungkin lebih berhati-hati. Saya buat semua ini bagi memperjuangkan perkahwinan dan hak saya. Sudah ambil orang punya, duduk diam-diam.

“Jangan ambil orang punya, kemudian nak canang sana-sini dan k.acau keluarga serta orang sekeliling,” katanya.

Sementara itu, peguam yang mewakili Puteri Sarah, Ummi Kartini Abd Latiff berkata, defendan iaitu Ira sudah menerima p.erintah inj.uksi interim, Selasa lalu.

“Kami failkan satu ti.ndakan di M.ahkamah Sesyen Kuala Lumpur berhubung ga.ngguan. Kami sudah mendapatkan perintah in.juksi pada 24 Jun yang lalu. Perintah ini dimohon agar agar d.efendan Ira berhenti meluah atau menyebarkan apa-apa bentuk gan.gguan di sosial media atau di mana-mana platform sama ada dirinya atau yang berkaitan dengan dirinya.

“Sebab kadang-kadang ada pihak yang menggunakan akaun palsu. Jadi, ini adalah penting untuk memastikan tiada lagi gangguan dalam keadaan semasa terhadap anak guam kami.

“Pe.rintah dan permohonan ini sudah diserahkan kepada pihak d.efendan, Selasa lalu. Beliau sudah menerima dokumen itu dan kami akan bertemu di m.ahkamah pada 4 Julai depan,” katanya.

Dalam masa sama, Ummi Kartini berkata, t.indakan di M.ahkamah Syariah pula masih dalam proses.

“Untuk t.indakan di M.ahkamah Sy.ariah, kami perlu bermula dengan a.duan. Kami sudah failkan aduan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan JAWI pada 24 Jun lalu.

“Hari ini kami berada di JAIS atas sebab perkara berkaitan syariah ini di bawah undang-undang negeri. Berikutan alamat tempat tinggal anak guam kami dan d.efendan di Selangor dan ada kejadian berlaku di Kuala Lumpur, kami dinasihat membuat ad.uan di kedua-dua negeri,” katanya.

Neelofa Masuk Komen

Sebelum ini, rumah tangga Syamsul dan Sarah did.akwa dilanda ma.salah disebabkan kehadiran orang ketiga.

Puteri Sarah juga mengakui sudah tidak tinggal sebumbung dengan Syamsul, malah, mend.akwa suaminya tahu kenapa dirinya bersikap dingin

Syamsul yang ketika ini mel.edak dengan filem Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan, juga dilaporkan mengaku tidak tinggal sebumbung, tetapi tidak bermaksud mahu berpisah. Puteri Sarah, 37, berkahwin dengan Syamsul pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam serta Sumayyah.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Tudung Neelofa : https://shope.ee/fmWycKBlo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*