POLONG ATAU BOLA API DIANGGAP HANTU MENGEMPARKAN WARGA NET

APA ITU POLONG ATAU BOLA API

Ramai yg menganggap polong atau bola api adalah hantu!!! Sebenarnya polong atau bola api adalah sihir tuju yang di gunakan oleh dukun atau pawang untuk menyantet orang…Scary nak?? 😱
Sekiranya bola api atau polong ini di tuju tepat jatuh ke rmah orng yg di tuju.. Rumah itu akan teruk di ganggu..badan sakit2 bisa2. Rumah jadi panas dan tak selesa….


Bila keluar rumah, sekiranya kalian nampak polong ini trbang di langit… Laungkanlah Allahhuakbar…maka sihir yg di tuju akan terbatal… Polong akan meletup pecah sendiri…. Kelemahan polong atau bola api adalah apabila ada yg menegur dan tunjuk.. Sihir yg di tuju akan terbatal…


Di sini scara tak langsung anda telah membantu seseorng yg cuba di hantar oleh dukun untk tuju pada rumah orng yg di tuju.. Kebiasaan polong ini di puja menggunakan mayat kepala bayi yg di jampi dgn mentra…. Inilah serba sedikit pngetahuan buat kalian tentang apa itu polong atau bola api….. Walllahhualam….

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*