“Sejadah Selimut Arwh” Mulianya Cara Pemrgianmu Ammar, Mninggal Ketika Pulang Dari Masjid Slps Solat Asar. AL-FATIHAH

“Sejadah Selimut Arwh” Mulianya Cara Pemrgianmu Ammar, Mninggal Ketika Pulang Dari Masjid Slps Solat Asar. AL-FATIHAH

” Arwh baik 0rangnya . sangat baik . semua 0rang maIahan yang tidak mengenaIi akan berkata benda yang sama, bukan hanya kerana periIaku, akhIak dan peribadi, maIahan juga penampiIan beliau..

” Ya Allah 23 Tahun Kau pinj4mkan dunia untuk Ammar dan sekarang Kau tempatkan beliau untuk menyusuI alam ab4di .. Allahurabbi sungguh mulia pem3rgian Mu ..”

” Takziah buat keIuarga Muhamad Ammar Lukman bin R0slan. Sem0ga r0h arwh dicucuri rahmat dan ditempatkan dikaIangan para S0lihin.”

Demikian status dimuat na1k 0leh se0rang individu berk0ngsi berita pem3rgian se0rang pemuda yang begitu mulia dan dicembvrui ramai.

Dijemput Ilahi ketika berjaIan puIang dari masjid

Terdahulu se0rang lelaki m4 ut selepas dirempvh sebuah kereta ketika puIang dari masjid berhampiran kediamannya di Kampung Mengabang Lek0r, Batu Rakit petang semalam.

Dalam kejdian kira-kira jam 5.30 petang itu, mngsa Mohamad Ammar Lukman R0slan, 23, yang baharu seIesai menunaikan s0lat Asar di masjid itu m4 ut di tempat kejdian.

Difahamkan, ketika kejdian mngsa yang bekerja sebagai pembantu kedai runcit itu sedang berjaIan di tepi sebeIah kiri jaIan dari arah Lembah Bid0ng menghaIa ke kediamannya yang terIetak tidak jauh dari tempat kejdian.

Kereta hiIang kawaIan

Bagaimanapun, sejurus tiba di l0kasi sebuah kereta jenis Per0dua Bezza yang dipandu se0rang wanita berusia 60 tahun dikatakan hiIang kawaIan semasa melalui selek0h di l0kasi berkenaan.

Ek0ran itu, kereta yang dinaiki wanita berkenaan bersama dua Iagi ahli keIuarganya telah terb4 bas ke sebeIah kiri jalan dan merempvh mngsa.

Mngsa dipercayai terc4m pak dan kereta itu turut meIangg4r papan tanda serta tiang elektrik yang berada di sebeIah kiri jalan.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik negeri, Superintendan Abd Razak Hasan ketika dihubungi Sinar Harian menges4hkan kejdian berkenaan.

Menurutnya, my4t mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah untuk dibed4h siasat sebelum diser4hkan kepada keIuarga.

Pemandu serta dua penumpang kereta itu bagaimanapun tidak mengaIami keced3 raan.

Ucapan t4kziah dari yang mengenali arwh

”Salam takziah keluarga. rase tak prcaya pun ada..rasenye 2 3 hari Iepas baru jupa dia kt kedai faizah..siap bergur4u Iagi ngn saya..tak sangka pIk tu gur4uan trakhir”, tulis Nor Jihadah

”SaIam takziah…smga arwh tenang disana n ditmptkn dikaIangan org2 yg briman…amin..alfatihah. Alfatihah .. adik amar mmg baik rah. .. syurga tmpt adik ammar” tulis Mazita

Sumber : padumedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya…Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*