ᴅɪꜱᴀɴɢᴋᴀᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴊᴜᴍᴘᴀɪ ᴅᴜɪᴛ ꜱʏɪʟɪɴɢ ᴋᴜɴᴏ, ʀᴜᴘᴀ-ʀᴜᴘᴀɴʏᴀ ɪᴀ ꜱᴇꜱᴜᴀᴛᴜ ʏᴀɴɢ ᴀᴍᴀᴛ ᴍᴇʀʙᴀʜᴀʏᴀ ᴅᴀɴ ᴍᴇɴɢᴇʀɪᴋᴀɴ!

ᴅɪꜱᴀɴɢᴋᴀᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴊᴜᴍᴘᴀɪ ᴅᴜɪᴛ ꜱʏɪʟɪɴɢ ᴋᴜɴᴏ, ʀᴜᴘᴀ-ʀᴜᴘᴀɴʏᴀ ɪᴀ ꜱᴇꜱᴜᴀᴛᴜ ʏᴀɴɢ ᴀᴍᴀᴛ ᴍᴇʀʙᴀʜᴀʏᴀ ᴅᴀɴ ᴍᴇɴɢᴇʀɪᴋᴀɴ!

 

Seorang petani dari Zhejiang, China menjumpai objek diskoid (bentuk seperti cakera, bulat dan leper) gelap di lapisan tanah ketika dia bekerja.

Bahagian kepala yang mempunyai garisan itu sangat halus, namun warisan dari artifak kuno itu tidak dapat diragukan walaupun ia sedikit menakutkan. Petani berpendapat bahawa dia telah menemui harta karun yang jarang ditemui tetapi rupa-rupanya bukan.

Objek itu kelihatan seperti duit syiling kuno dan petani cuba mencungkilnya keluar daripada tanah.

1.jpg

Lihatlah garisan-garisan tersebut, ia benar-benar nampak seperti artifak kuno, cantik dan misteri.

2.jpg

Tetapi sebaik sahaja petani berjaya mengeluarkan objek itu, dia terperanjat besar. Rupa-rupanya itu adalah labah-labah yang besar dan bukannya duit syiling kuno seperti yang disangkakan sebelum ini.

3.jpg

Labah-labah itu kelihatan sungguh garang tetapi ia tidak terlalu bertoksik.

4.jpg

Ciri yang paling menonjol pada labah-labah ini ialah bahagian punggungnya yang besar itu.

5.jpg

Labah-labah ini kelihatan seperti objek hemisfera dan sama seperti cop rasmi atau duit syiling kuno. Makhluk ini dikenali sebagai “ravine trapdoor spider” (Cyclocosmia ricketti) dan sangat jarang ditemui.

Mungkin anda tertanya-tanya apakah kegunaan punggung yang besar itu bukan?

6.jpg

Kegunaannya ialah sebagai perisai dirinya. Apabila musuh datang mendekati, labah-labah ini akan masuk ke dalam lubang tanah dan meninggalkan punggung besarnya itu di luar yang sekaligus menutup pintu lubang tersebut. Selain itu, ia juga boleh menghentikan sengatan lebah.

Sumber: Era Baru

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi Dunia Islam, sosial, Mistik kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*