ᴀʟʟᴀʜᴜᴀᴋʙᴀƦ, ᴘᴏᴋOᴋ IɴꞮ ᴛᴜᴍʙᴜʜ ᴛᴇƦʙᴇɴᴛᴜᴋ ᴍᴇɴʏᴇƦᴜᴘᴀꞮ ᴋᴀʟꞮᴍᴀʜ ᴀʟʟᴀʜ

ᴀʟʟᴀʜᴜᴀᴋʙᴀƦ, ᴘᴏᴋOᴋ IɴꞮ ᴛᴜᴍʙᴜʜ ᴛᴇƦʙᴇɴᴛᴜᴋ ᴍᴇɴʏᴇƦᴜᴘᴀꞮ ᴋᴀʟꞮᴍᴀʜ ᴀʟʟᴀʜ

 

Manusia mesti berusaha untuk menghargai sejauh mana pengetahuan Allah, dan merenung untuk memahami kebesaran-Nya. Berjuta-juta orang telah muncul di Bumi sejak dahulu kala.

Oleh itu, Allah menciptakan berbilion pasang mata, berbilion cap jari yang berlainan, berbilion tisu mata yang berlainan, berbilion jenis manusia yang berlainan .

“Sekiranya Dia menghendaki, Dia juga dapat membuat berbilion lebih. Seperti yang dinyatakan dalam Al-Qur’an, “… Dia menambahkan Penciptaan dengan cara apa pun yang Dia kehendaki. Allah berkuasa atas segala sesuatu. ”

Allah juga mempunyai kekuatan untuk mencipta banyak perkara lain yang tidak dapat kita bayangkan. Seluruh harta karun yang dikurniakan oleh Allah di dunia ini untuk hamba-hamba-Nya semua berada dalam pandanganNya.

Dia menurunkan kepada kita hanya apa yang Dia kehendaki, semuanya dalam ukuran yang telah ditentukan.

Wallahuallam..

sumber: kongsisibonicko.com

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi Dunia Islam, sosial, Mistik kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.a

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*