Lilin Berusia 1500 Tahun Zaman Yunani Kuno Ini Masih Menyala Ketika Ditemui..Ini Sebabnya.

Lilin Berusia 1500 Tahun Zaman Yunani Kuno Ini Masih Menyala Ketika Ditemui..Ini Sebabnya.

 

Lilin pada kebiasaannya hanya di gunakan ketika blackout atau upacara keagamaan tertentu. Namun, pada ketika dahulu, dimana masih belum ada aliran elektrik, lilin menjadi salah satu tumpuan utama untuk lampu di malam hari.

Dan boleh di bayangkan berapa banyak lilin yang di habiskan setiap malam hanya untuk menyinari setiap sisi ruangan di dalam rumah.

Namun kebanyakkan para pengkaji percaya, bahawa manusia pradaban dulu, mempunyai tingkat kecerdasan yang tinggi di banding dengan manusia zaman sekarang. Kerana manusia zaman prasejarah saja telah berjaya mencipta lilin abadi! Ya, maksud nya lilin abadi di sini adalah cahaya lilin tersebut boleh menyala selama ribuan tahun. Dan cerita ini bukan hanya cerita dongeng , kerana memang telah ada buktinya saheh.

“Pada bulan April 1485 mayat seorang gadis bangsawan dari zaman yunani kuno dikeluarkan dari tempat perkuburannya di” Appian Way “. Ketika para penyelidik memasuki tempat pemakamannya, mereka amat terkejut kerana di temui sebuah lampu yang telah menyala sejak 1500 tahun yang lalu.

Pekara ini menimbulkan pertanyaan terutama di benak para penyelidik. Lilin tersebut di perbuat dari apakah? sehingga boleh menyala selama itu? Namun pertanyaan itu masih belum dapat diselesaikan hingga kini. Dan tetap menjadi misteri yang pelik. Banyak penyelidik yang berusaha menyelesaikan kes ini. Ada yang beradu hujah dengan para penyelidik lain.

Kerana beberapa orang diantara mereka seperti penyelidik yang bernama Briggen. Ia mengemukakan pendapat nya bahawa tenaga yang digunakan untuk menyalakan lampu itu kemungkinan besar telah hilang atau pupus dari permukaan bumi ini. Namaun, pendapat itu pun masih belum dikuatkan dengan adanya bukti bukti. Dan pertanayaan kedua adalah, Orang yang bagaimanakah yang telah berjaya mencipta lilin yang boleh menyala selama 1500 tahun?

Sumber: KHALIFAH MEDIA NETWORKS

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*