Warga Emas Dedahkan Berlian Mencecah Nilai RM2.07 Bilion Di Rumahnya

Warga Emas Dedahkan Berlian Mencecah Nilai RM2.07 Bilion Di Rumahnya

Warga emas miliki berlian bernilai RM2.07 bilion

Indonesia – Seorang lelaki warga emas yang mendakwa memiliki sebutir berlian gergasi merancang menjual permata berkenaan dengan harga Rp7 trilion (RM2.07 bilion).

Lelaki yang dikenali sebagai Qarsing dari Desa Bulu Cendrana di Pitu Riawa itu juga mahu mendermakan keseluruhan wang berkenaan.

“Jika berlian saya seberat 222 gram ini berjaya dijual, sebahagian wangnya akan saya sumbangkan untuk membayar hutang negara.

“Sebahagian lagi saya akan buat sekolah, sekolah agama dan rumah adat di Sidrap dan Enrekang yang terkenal dengan nama Kota Santri,” katanya.

Menurutnya, jika ada warga asing mahu membeli berlian berkenaan kerajaan berhak menjadi orang tengah dan mengambil permata itu di rumahnya.

Sumber: Bulletin Media

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi Dunia Islam, sosial, kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*